Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan över omslaget med Ashley Graham

När plus size-modellen Ashley Graham kastade kläderna på det nya omslaget av tidningen Maxim rasade fansen.Foto: Sam Simmonds / POLARIS POLARIS IMAGES
Nu anklagas tidningen för att ha retuscherat henne smalare.Foto: Splash News / SPLASH NEWS

När plus size-modellen Ashley Graham kastade kläderna på det nya omslaget av tidningen Maxim rasade fansen.

Nu anklagas tidningen för att ha retuscherat henne smalare.

"Naturlig skönhet??? Du menar retuscherad skönhet", skriver en läsare på Instagram.

För första gången någonsin väljer tidningen Maxim att använda sig av en plus size-modell på sitt omslag. Magasinet, som är känt för att smala kvinnor kastar kläderna på framsidan, har nu modellen Ashley Graham på sitt omslag. Graham, som har storlek 46 i kläder, har tidigare hyllats stort för sin kropp. Men efter att den nya omslagsbilden kommit ut är fansen nu rasande, skriver Buzzfeed.

Många menar nämligen att tidningen Maxim retuscherat Ashley Grahams kurviga kropp att se smalare ut.

"Naturlig skönhet??? Du menar retuscherad skönhet", skriver en läsare på Instagram.

"Definitivt photoshoppad. Det är väldigt tråkigt att se, efter allting som du står för Ashley… Dina kurvor är fantastiska och Maxim borde inte förminska dem eller den du är. Skam över dem!", skriver en annan.

"Det är synd att de har retuscherat henne att se smalare ut. De skulle ha låtit henne vara. Vad är meningen med att ha med en plus size-modell på omslaget om de ändå ska photoshoppa henne att se ut exakt som alla andra tjejer?", skriver en tredje.

 

LÄS MER: Ashley Graham poserar i Sports illustrated

"Inte gjort Ashley Graham smalare"

Fotografen Gilles Bensimon, som tagit omslagsbilden på Ashley Graham, har gått ut med ett svar till de upprörda läsarna på Instagram. Han nekar till att bilderna ska ha retuscherats.

"Jag tog den här bilden på Ashley och vi har inte alls gjort henne smalare!!! Tråkigt att ni låter så övertygade om det", skriver han på Instagram.

 

 

Introducing bombshell @theashleygraham as Maxim's April 2016 cover girl. Head to Maxim.com for more. [link in bio] |

 

 

 

 

LÄS MER: Krönika: Du har ingen rätt att håna min kropp, Katrin

Ashley Graham nekar till retuschering

Ashley Graham själv har också svarat på den massiva kritiken och menar att bilderna inte har retuscherats. I ett inlägg på Instagram försvarar hon tidningen Maxim och fotografen Gilles Bensimon.

"Jag är mer än stolt över att vara den första kurviga kvinnan på Maxims omslag. Jag har inte retuscherats smalare på bilderna, utan Gilles Bensimon gjorde ett fantastiskt jobb med att fånga min figur", skriver hon i sitt inlägg och fortsätter:

"Det här är ett stort steg för kurviga kvinnor, speciellt för dem som jobbar hårt i modeindustrin för att få det erkännande de förtjänar. Jag uppmanar nu fler tidningar och designers att använda sig av olika sorters kroppar på sina omslag och catwalks. Låt oss fortsätta visa världen att vackra kroppar kommer i olika storlekar som alla borde hyllas."

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.