Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot valpen i TV4: "Dra åt helvete"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Flera tittare reagerar på hundvalpen Lilla Nymos medverkan i "Nyhetsmorgon".
Foto: TV4.
En av de som är kritiska är Kanal 5-profilen Filip Hammar.
Foto: Instagram.
Foto: TV4.

"Nyhetsmorgon" har skaffat en hundvalp som ska utbildas till vårdhund.

Det har fått tv-profilen Filip Hammar att gå i taket.

"Nån måste stoppa den här vidriga populismen OMGÅENDE. Dra åt helvete, Nyhetsmorgon. Jag hatar er.", skriver han på Instagram.

Filip Hammar befinner sig just nu i Sverige för att spela in nya avsnitt av Kanal 5-programmet "Breaking News"  tillsammans med kollegan Fredrik Wikingsson. På söndagsmorgonen tittade han på "Nyhetsmorgon" i TV4. Men något i programmet väckte hans ilska.

Detta något var den fluffiga lilla labradorvalpen som i veckan har presenterats som redaktionens nya medarbetare. Under ett år får tittarna följa hundvalpen, som ska utbildas till vårdhund. Under söndagens sändning fick den sitt namn Lilla Nymo, framröstat av tv-tittarna. 

Hundens närvaro fick Filip Hammar att gå i taket. På Instagram publicerar han en bild på sin tv som visar "Nyhetsmorgon" och Lilla Nymo med texten:

"Nån måste stoppa den här vidriga populismen OMGÅENDE. Dra åt helvete, Nyhetsmorgon. Jag hatar er."https://instagram.com/p/2flaivQLsz/

Många av hans följare har kommenterat ilskan, och han får både med- och mothåll.

"Nyhetsmorgon är skvallertidningar i tv-format. Okunnigheten är ofta stor och innehållet saknar värde, dessutom är begreppsförvirringen total. De döper ju knappast hunden. Ett dop syftar till ett dop i vatten och i Fadern, Sonens och den Andens namn. Man döper alltså inte hundar utan ger den ett namn. Inte ens där kunde de träffa rätt.", skriver en användare.

"Likt förbannat sitter vi där och kikar. Ingen har tvingat dig Filip.", skriver Jonas.

"Finns väl värre saker att hata @larsfiliphammar, krig, trafficking, barnporr, rasism.... listan kan göras lång!", skriver en följare.

"Tycker detta är värre", svarar Filip Hammar då.

Även på Twitter har hunden mötts av starka reaktioner.

"Nyhetsmorgon:"...och valpen har egna konton på Facebook, Instagram och Twitter". Infamt och lite skämmigt. För människan", skriver Ann-Katrin.

"Rasar tydligen över nån hundvalp som döps i Nyhetsmorgon. Bra tv? Det säger jag inte. Men att "Vem kan slå Filip & Fredrik"-Filip ojar sig.", skriver en annan.

Fy fan för djurplågeriet på #nyhetsmorgon populismen är vidrig och programledaren är värdelös. Vad är innehållet?, skriver Tobbe.

Alexandra Forslund, exekutiv producent och ansvarig utgivare på "Nyhetsmorgon" har svårt att ta Filip Hammars ilska på allvar.

– Jag har faktiskt mycket svårt att tro att han är allvarlig när han säger att det är värre att Nyhetsmorgon under ett års tid följer Lilla Nymos väg mot att bli vårdhund än krig och trafficking, säger hon.

Hon säger också att djur och husdjur alltid har varit en del av nyhetsmorgon.

– Lasse Bengtsson hade till exempel med sig sin hund i studion. Vi har ofta besök av vår veterinär och av Fredrik Steen som är hundcoach och de svarar på tittarnas frågor.

Det är hemma hos Fredrik Steen och hans familj som valpen nu bor.

– Vi tycker att detta är ett fantastiskt tillfälle att dels få följa en hunds första år och dels och framför allt en hunds väg mot att bli vårdhund. Det är en förhållandevis ny typ av tjänstehund som helt enkelt hjälper vårdpersonal i deras arbete. Hunden hjälper dem till exempel att nå patienter och skapa kontakt med de som annars kan vara svåra att nå. Att följa det arbetet gör vi gärna, säger Alexandra Forslund.

Expressen har sökt Filip Hammar.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.