Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot Streisand – klonade sin döda hund

Stjärnan klonade sin hund med hjälp av sparade celler från hundens mun och mage.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP AGOEV
Streisand med sin älskade hund Samantha som gick bort 2007.
Foto: ©RS/CIAO PIX / ALL OVER PRESS CIAO PIX

Barbra Streisand avslöjade nyligen till Variety att hon har klonat sin hund – två gånger. 

Nu får hon kritik av djurrättsorganisationen PETA.

"Djurs personligheter, påhitt och självaste väsen kan helt enkelt inte replikeras." Skriver PETAS ordförande Ingrid Newkirk till Page Six

I en intervju med Variety berättade Barbra Steisand, 75, att hon har klonat sin numera avlidne hund Samantha. Stjärnan äger tre hundar av rasen Coton de Tulear. Två av hundarna är klonade från Samantha - Miss Violet och Miss Scarlett. Den tredje hunden, Miss Fanny, är en avlägsen kusin till den avlidne älsklingen. 


LÄS MER: Barbra Streisand avslöjar: ”Jag har klonat min hund” 


Nu kritiseras Streisands val av djurrättsorganisationen PETA. I ett öppet brev till Page Six skriver PETAS ordförande Ingrid Newkirk att kloning inte ger en sitt älskade husdjur tillbaka.

"I stället skapar det en ny och annorlunda hund som bara har de fysiska karaktärsdragen från originalet. Djurs personligheter, påhitt och självaste väsen kan helt enkelt inte replikeras", skriver Newkirk. 

Newkirk: Många hundar plågas

Vidare förklarar Newkirk att det finns miljoner av hundar som väntar på att bli adopterade och kloning adderar till den nuvarande krisen av hemlösa hundar. 

”Eftersom kloning innebär en stor risk för misslyckanden binds och plågas många hundar för varje födsel som faktiskt uppstår – så det är inte rättvist för dem, trots de bästa avsikterna. Vi känner med Barbras sorg över att ha förlorat sin älskade hund men vi önskar att vi hade fått prata henne ur att klona sin hund", avslutar Newkirk brevet. 

https://www.instagram.com/p/Bf1yWSEB7b8/?taken-by=barbrastreisand

Den tredje mars publicerade Streisand en bild på sin Instagram där hon poserar med sina tre hundar. 

"För kärleken till Sammie". har stjärnan skrivit till bilden. 


LÄS MER: Nu kan ditt husdjur klonas – till mjukisdjur 


Barbra Streisand är aktuell i nya tv-serien "The Politican", enligt tidningen Deadline. Serien kommer finnas på Netflix. Det är i nuläget inte klart när premiären är.


https://www.instagram.com/p/BdIwn3hh2lt/?taken-by=barbrastreisand

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.