Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot modellens nakenbilder: "Orättvist"

25-åriga supermodellen Cara Delevingne gör reklam för Diors nya anti age-produkter.Foto: JON FURNISS / JON FURNISS/IBL SPLASH NEWS
Valet av en så pass ung modell får många konsumenter att reagera, uppger Daily Mail.Foto: DIOR / STELLA PICTURES
Cara DelevingneFoto: DIOR / STELLA PICTURES
"Jag skulle hellre se Maggie Smith som ansikte för den nya Dior-kampanjen" skriver en person på Twitter.Foto: NICK BRIGGS / AP PBS

25-åriga supermodellen Cara Delevingne gör reklam för Diors nya anti age-produkter – och poserar topless i reklambilderna.

Valet av en så pass ung modell får många konsumenter att reagera, uppger Daily Mail.

"Vackra Cara är 25, jag är 51 och jag tillhör målguppen. Det är en antirynkkräm. Det här är inte bara orättvist mot mig, utan även henne" skriver en person på Twitter.

Cara Delevingne, 25, är en av världens största supermodeller.

Nu har hon anlitats av Dior för att göra reklam för deras anti age-produkter. Krämerna riktar sig till kvinnor 30+.

På reklambilderna poserar supermodellen toppless med händerna över bysten. Hon har en punk rock-inspirerad styling och blottar sina tatueringar.

Delevingne bär en t-shirt med texten "Dio(r)evolution", tydligt influerad av #MeToo, och förklarar hur en Dior-kvinna är.

– Hur beskriver man en Dior-kvinna? Hon är definitivt kvinnan i rummet som alla vill vara, säger modellen med sin brittiska dialekt.

– Mitt motto är att omfamna sin galenskap och alltid vara öppen för fantasifulla infall, säger hon och fortsätter:

– Ungdom inkapslad i en flaska – BAM! 

 

LÄS MER: Mia Skäringers ilska mot modellbilderna: Ser sjuka ut 

 

Dior kritiseras av kvinnor i målgruppen

 

Diors val av modell uppfattas som kontroversiellt. Många i målgruppen hade hellre sett en äldre modell – åtminstone någon över 30 år.

"Vackra Cara är 25, jag är 51 och jag tillhör målguppen. Det är en antirynkkräm. Det här är inte bara orättvist mot mig, utan även henne" skriver en person på Twitter, uppger Daily Mail.

Flera av reaktionerna på Twitter är sarkastiska:

"Otrolig produkt, man skulle aldrig kunna tro att hon är 53" och "Har hon nått puberteten än?".

"Jag skulle hellre se Maggie Smith som ansikte för den nya kampanjen. Jag ska omfamna varje rynka och grått hårstrå utan minsta skam" skriver en annan.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=yJ4ke0YrwJY

 

LÄS MER: Cara Delevingne utsattes för sexuella övergrepp