Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot Kim Kardashian efter nya bilderna

Kim Kardashian.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Folk är upprörda över de nya bilderna på realitystjärnan.Foto: SKÄRMDUMP/INSTAGRAM / SKÄRMDUMP/INSTAGRAM

Kim Kardashian pryder omslaget på tidningen 7Hollywood. Men nu anklagas realitystjärnan för kulturell appropriering.

”Jag kände inte igen henne”, skriver en person på Twitter.

Realitystjärnan Kim Kardashian har hamnat i blåsväder för omslaget till senaste 7Hollywood. Flera menar nämligen att 39-åringens hy är mycket mörkare på bilderna än vad den egentligen är och anklagar henne för kulturell appropriering, skriver Teen Vogue.

Den populära Instagramsidan Diet Prada var en av de första att skriva om tidningsomslaget och inlägget fick snabbt hundratals kommentarer.

”Nej. Bara nej.”, har en person kommenterat.

”Det här är så dumt.”, skriver en annan.

Även på Twitter har flera diskuterat bilderna.

”Grejen med Kim Kardashian och hennes familjs tröttsamma historia av kulturell appropriering och blackfishing är att hon vet bättre. De vet bättre. Men de fortsätter att göra det här eftersom de vet att ilska säljer. De fortsätter att hålla sina namn relevanta genom att göra saker som det här.”, skriver en användare på Twitter.

Jag kände inte igen Kim Kardashian och jag antar att det var meningen. Negativ eller positiv publicitet är fortfarande publicitet. Men på riktigt, det är vidrigt att hon normaliserar blackface för unga personer att följa efter. Kim låtsas vara en förebild och sedan påminner hon oss om att hon inte är det”, skriver en annan.

https://twitter.com/inminivanhell/status/1207737662372642817?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1207737662372642817&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.teenvogue.com%2Fstory%2Fkim-kardashian-faces-blackface-backlash-for-her-latest-photoshoot

Kritik mot redigeringen

Samtidigt riktar många kritik mot redigeringen av bilderna och andra menar att det är en spraytan.

Är det hennes fel dock? Hon redigerade inte bilderna”, skriver en person på Instagram.

Det är bara en spraytan. Lämna henne i fred. Vi har större problem att ta itu med. Ta det lugnt”, skriver en tredje.

Detta är inte första gången som Kim Kardashian anklagas för kulturell appropriering. 2017 var flera kritiska till att realitystjärnan klädde ut sig till R&B-sångerskan Aaliyah på Halloween och tidigare i år bar Kardashian ett huvudsmycke som flera menade inte var okej.

Varken Kim Kardashian eller tidningen 7Hollywood har kommenterat kritiken.

Bilden avslöjar Kim Kardashians bluff

Kim Kardashian får kritik från följare efter att ha fuskat och lagt upp en tre år gammal bild på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.