Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot Katrin Zytomierska – efter familjeutflykten

Detta är Katrin Zytomierska.
Katrin Zytomierska kritiseras för sitt samarbete med djurparken.
Alexander Klingstedt och Katrin Zytomierska. Foto: OLLE SPORRONG
Katrin Zytomierska tillsammans med sonen Falke och exet Alexander Klingstedt. Foto: Privat.

Katrin Zytomierska tillbringade en dag tillsammans med familjen på Kolmården – och skrev därefter om djurparken i sociala medier.

Nu möts medieprofilen av stark kritik för sitt agerande.

– När det kommer till djurparker som Kolmården är det inte synd om djuren, bemöter Katrin Zytomierska kritikstormen.

Katrin Zytomierska, 41, passade nyligen på att besöka Kolmårdens djurpark tillsammans med sonen Falke, 2, och exet Alexander Klingstedt, 39, – och besöket blev en succé.

Åtminstone enligt Katrin Zytomierska.

”Tack för bästa dagen. Otroligt nöjda. Kunde inte varit nöjdare” skriver hon i sociala medier under bilder och filmklipp från dagen i djurparken.

Fansen kritiska mot Katrin Zytomierskas beslut

Dessvärre har Katrin Zytomierskas familjeutflykt – och hyllning av djurparken – väckt irritation bland hennes följare.

Flera fans är kritiska i kommentarfältet och menar att Katrin Zytomierskas val att besöka djurparken indirekt innebär att medieprofilen stöder djurplågeri.

Katrin Zytomierska själv hävdar att så inte är fallet – och hon slår tillbaka mot den starka kritiken i kommentarfältet – samt understryker att hon inte har ett samarbete med djurparken.

– Jag har varit på många djurparker i mitt liv, i olika länder. Allra värst kanske det har varit i Asien där man känner att det är synd om djuren. Att dom plågas, att dom får gå på små ytor – och att man känner att det här inte är schyst mot djuren. Men när det kommer till djurparker som Kolmården är det inte synd om djuren, säger Katrin Zytomierska och fortsätter:

– Det är fantastiskt på Kolmården. Djuren tas om hand om på ett helt fantastiskt sätt av skötarna, men tycka vad man vill om ifall djur ska vara i det fria eller inte. Det viktiga är att djurparker som Kolmården är jätteviktiga för utrotningshotade djur. Dom jobbar ju aktivt för att bevara utrotningshotade djur. Det är ett väldigt viktigt jobb som dom gör – annars hade det varit en massa arter i världen som hade dött ut om det inte vore för sådana här djurparker som Kolmården.

https://www.instagram.com/p/BzGQdBeoGv8/

Expressen söker Kolmården.

Prognos: Så blir vädret i helgen