Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot Holknekt efter orden i ”Nyhetsmorgon”

Odd Molly-grundaren Per Holknekt. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Per Holknekt berättade varför han tar med sin bebis på möten Foto: TV4

Entreprenören Per Holknekt tar med sin elva månaders bebis på affärsmöten - ett beslut som har fått starka reaktioner och både har hyllats och kritiserats. 

I TV4:s "Nyhetsmorgon" berättar Per Holknekt om orsaken till beslutet. Efter programmet berättar Holknekt att den hårda kritiken har eskalerat.

– Kritiken efter inslaget har varit rungande och hård. Det bara haglar hatbrev från både kvinnor och män, säger han.

Entreprenören och modedesignern Per Holknekt, 58, fick sitt andra barn i fjol. En dotter vid namn Carla, som är elva månader. När logistiken inte går att få ihop tar entreprenören med sig dottern på affärsmöten. I "Nyhetsmorgon" berättar han om beslutet. 

– Det är inte krångligare än att ibland så får man inte ihop logistiken bara. Jag försöker jobba som någon slags människa i stället för att vara affärsman när jag är ute. Ibland går det bara inte att ta möten utan att ta med mitt barn, men jag frågar alltid folk om det är okej, säger han i programmet.

Per Holknekt skrev ett inlägg på Linkedin där han förklarade att dottern kommer i första hand och att han roddar med sitt liv för att det ska funka för hela familjen. Inlägget fick starka reaktioner. 

– Jag fick säkerligen tusen kommentarer. Varav 95 procent är positiva eftersom vi börjar tänka lite nytt men det finns också många gamla traditioner att boxas mot, säger han i programmet. 

Per Holknekt: "Jag blir ju förstås ledsen"

Efter Per Holknekts medverkan i "Nyhetsmorgon" berättar han att kritiken har eskalerat och blivit hårdare. 

– Kritiken efter inslaget har varit rungande och hård. Det bara haglar hatbrev från både kvinnor och män. Jag läser bara första meningen och ser jag att det är något hatiskt så läser jag inte resten utan sorterar det åt sidan, säger han och fortsätter:

– Jag är inte ute i något som helst ont syfte utan jag vill bara väl. Om folk vill utagera sin egen självbildsbrist på mig så får de väl det. 

Även om Per Holknekt inte läser hela mejlen tar han illa vid sig och menar att det borde vara mer angeläget att sätta barnen i första hand. 

– Jag blir ju förstås ledsen. Jag möter så mycket affärsmänniskor som sätter sina barn på livets absolut sista plats och barnen får det som blir över av pappa eller mamma. Jag tycker inte att det ska behöva vara så utan jag tycker att barn ska få en viktigare position, en viktigare plats.

"Barn ska få en viktigare plats"

Vidare menar entreprenören att när han tar med sin dotter på affärsmöten får han en helt annan respons och han berättar om ett av veckans möten. 

– Då säger deras högsta chef till mig att han först tänkte ställa in mötet för "jag har barn i dag men sen hörde jag talas om ditt inlägg på Linkedin så nu törs jag ta med bebisen om det är okej". Sen hade vi världens bästa möte. Det smittar av sig och det är ju fint. 

 

LÄS MER: Odd Molly - grundaren Per Holknekt förändrade sitt liv helt