Foto: Kanal 5Foto: Kanal 5
 Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5Foto: Kanal 5
 Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5Foto: Kanal 5
 Foto: Kanal 5

Ilskan mot Anna Book:
"Ta av dig offerkoftan"

Publicerad

Hon beskylls för att curla sina barn och slutar inte gråta.

I "Arga snickaren VIP" i Kanal 5 får Anna Book en rejäl uppsträckning av Anders Öfvergård.

– Ta av dig offerkoftan, säger han i programmet och får sångerskan att bryta ihop.

I kvällens avsnitt av "Arga snickaren VIP" får schlageraktuella Anna Book hjälp med sin lägenhet i Solna.

När Anna Book köpte lägenheten var det ett nybygge. Men under 13 år har lägenheten förfallit så mycket att Anna Book vantrivs.

Lägenheten är belamrad med skräp, handfatet ser ut som att det har spetälska, det är fel på elen i badrummet och Anna Book berättar att hon knappt kan andas när hon är i lägenheten själv.

– Det spelar ingen roll var man går, Anna är en hamster. Det är fullt med saker överallt.

Och det dröjer inte länge innan tårarna kommer för Anna Book. Närmare bestämt fem minuter in i programmets gång.

Under arbetet får hela Anna Books familj skäll för att de är lata och inte tar tag i saker. Särskilt sonen Antonio får det hett om öronen för att han bara går runt med händerna i fickorna.

– Vad är det ni lär era barn?, säger Anders Öfvergård till Anna Books man Roberto.

När Anders Öfvergård frågar varför Anna Book belamrar sin lägenhet med skit bryter hon ihop igen.

– Det började fallera efter att mamma hade gått bort. Och jag orkade inte, jag gav upp.

 

LÄS MER: Wahlgren utskälld: "Du är jävligt lat"

 

Anders Öfvergård tycker dock att det är en dålig ursäkt för att hon ställer till det för sig i sitt liv.

– Det som du behöver är att ta bort din offerkofta. Där har du en trovärdighetsknäck och det vet du. Din trovärdighet när du blir ledsen och börjar gråta och börjar prata om att det har hänt så mycket i ditt liv, säger han i programmet och fortsätter:

– Det händer saker i allas liv. Du vet att jag gillar dig, ta av dig din offerkofta. Och inte gråta nu.

Anders Öfvergård om Anna Book: "Du curlar dina barn"

Senare i programmet tar Anders Öfvergård ytterligare ett snack med Anna Book.

– Du curlar dina barn och du curlar din man ordentligt. De behöver inte göra någonting. Och det som också händer är att du gör dig själv till martyr när du gör så. Varför tror du att du inte får hjälp här hemma?

 

LÄS MER: Kalle Moraeus: "Jag har gått vidare i livet"

 

Anna Book håller med:

– Jag vet, jag släpper inte in dem. Men jag vill att de ska bli duktiga och självständiga individer men då måste jag lita på att de kan.

– Men hur ska de kunna bli självständiga när de flyttar hemifrån om du inte visar dem hur de ska göra och ställer krav på dem? Den snälla Anna måste inte vara den som visar tårar och gör allt för alla andra utan den snälla Anna är den som ställer rätt krav på barnen och samarbetar med sin man och ställer krav på den personen också, svarar Anders Öfvergård.

Expressen söker Anna Book.

"Arga snickaren VIP" sänds på Kanal 5 på onsdagar klockan 20.00.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag