Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan i Bachelor – när dolda rivalen dyker upp

Simon Hermansson och Felix Almsved om tiden i huset.
Simon Hermansson, 29, fick sällskap i årets säsong av ”Bachelor”.Foto: Expressen TV
Felix dök upp – utan att Simon Hermansson informerats av produktionen. Foto: Expressen TV
Simon Hermansson, 29. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Felix Almsved, 27, är ny bachelor.Foto: TV4 / Hasselblad H6D
Felix Almsved. Foto: TV4 / Hasselblad H6D

Simon Hermansson, 29, söker lyckan i årets säsong av ”Bachelor”. 

Men i årets säsong får han konkurrens – när Felix Almsved, 27, går in som den andra ”bachelorn”. 

– Jag blev förbannad för att jag blev sviken av produktionen eftersom jag visste ingenting om det, säger Simon Hermansson i Expressen TV. 

196 centimeter långa Felix Almsved, 27, kommer ursprungligen från södra Dalarna och beskriver sig själv som en ”ganska vanlig kille”. 

Med en ingenjörsutbildning i ryggen tävlar han om deltagarnas kärlek i årets säsong av ”Bachelor” som sänds i TV4. 

Men han är inte ensam. 

Sedan tidigare är Simon Hermansson med i programmet – och han blev ”chockad” när dolda rivalen skulle ansluta. 

– Jag fick en chock över att Felix skulle komma, det var ingenting jag visste om. Jag blev förbannad för att jag blev sviken av produktionen eftersom jag visste ingenting om det, säger han i Expressen TV. 

– Jag hade ingen aning. Det var bara chocken för mig. Här sitter man, och har skrivit på ett kontrakt, om vad man ska vara. Och så bara: pang! Jag hade ingen aning om det. Mitt i allting kommer den här snubben in. 

Här är den andra ”bachelorn” Felix

Han betonar dock att han aldrig haft något emot Felix och att ilskan riktades mot produktionen. Han menar att TV4 ”målat upp en fel bild över hur det egentligen ser ut”. 

– Allt som klipps ihop, jag köper det, absolut. Men det blir felriktat egentligen, säger han. 

Till skillnad från Simon Hermansson visste Felix om att det fanns en till bachelor som redan var på plats. 

– Under de första mötena fick jag inte veta något, men när jag hade det första med TV4 så fick jag veta att det fanns en ”bachelor” som heter Simon. Man blev skeptisk till det. Första mötet blev det uppmålat som ett äventyr där man hittar kärleken. Och då ska jag åka ner och vara andrahandsvalet. Tjejerna har ju hoppat över jobb och plugg för att träffa Simon. Sen kan man ju inte tävla om känslor och kärlek, det kan ju uppstå på de mest oväntade platserna, säger Felix. 

Simon Hermansson igen: 

– Felix hamnar ju i underläge direkt. Han är ju underdog så det bara sjunger om det. Det är en konstig situation, men jag tycker vi skötte det snyggt där nere. 

Hans Abrahamsson är exekutiv producent för programmet. Om kritiken säger han: 

– Simon var tydlig med att han verkligen inte uppskattade att en ny bachelor kom in i leken. Men ingen har påstått att hans ilska var riktad mot Felix personligen. I det läget hade de två inte ens träffats.

Han fortsätter: 

– Jag förstår att Simon var upprörd på produktionen. Felix kom ju som en total överraskning för honom. Spelreglerna ändrades i ett ögonblick och Simon fick plötsligt konkurrens. Som tur är sporrade den konkurrensen både Felix och Simon till att lägga in en extra växel i sina charmoffensiver. Så i slutändan gynnade det programmets slutmål: att skapa de optimala förutsättningarna för kärlek.

Simon Hermansson om ansökan som fortfarande är öppen: