Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritikstormen efter radioprofilens ord

Ola Lustg. Foto: JULIA DANSARIE
I en annan del av Köping. Fr v: Mats, Micke, Tobbe och Linda. Foto: FOTO: LINUS HALLSéNIUS/TV4. / TV4

På torsdagen berättade radioprofilen Ola Lustig att han varit tre år utan alkohol. 

Under firandet av Lustigts avslöjande jämför han fulla personer med "förståndshandikappande" – och lyssnarna rasade.

Efter uttalandet ber Ola Lustig om ursäkt, på radioprogrammets Instagram.  

Under torsdagens "Vakna med NRJ" firade programledaren Ola Lustig, 39, tre år utan alkohol. Men under sändningen hände något som lyssnarna inte var förberedda på. 

Lustig jämförde alkoholpåverkade människor med "förståndshandikappade" och refererande samtidigt till Tv-programmet, "I en annan del av Köping". Ett program där man får följa med personer som bor på ett gruppboende. 

 

LÄS MER: Ola Lustig stöttas efter inlägget om diagnosen

 

Efter uttalandet har skarp kritik riktats åt programledaren bland programmets lyssnare. På radiokanalens Instagram uttrycker många fans kritiska åsikter om uttalandet. 

https://www.instagram.com/p/BdzIESGHvXF/?taken-by=vaknamednrj

"Liknelsen med en annan del av Köping vid alkoholintag var mindre smakfull. Du borde be om ursäkt och skämmas", skriver en ilsken lyssnare på Instagram. 

"Bra jobbat Ola Lustig, men ditt uttalande?? Fruktansvärt! Gör om gör rätt", kommenterar en annan. 

 

LÄS MER: Ola Lustig i bilkrock: "Var delar överallt" 

 

"Att jämföra fulla människor med utvecklingsstörda och en annan del av köping gör mig illamående. Ditt uttalande är väldigt opassande", skriver en tredje part. 

Ola Lustig ber om ursäkt 

https://www.instagram.com/p/Bd0AJ1uD2WN/?taken-by=olalustig

Eter uttalandet och kritiken som följde har Ola Lustig valt att posta ett nytt inlägg på Instagram, där han ber om ursäkt för morgonens uttalande.

"FÖRLÅT och tummen ner för mig! Imorse när vi pratade om att jag varit nykter i 3 år uttryckte jag mig riktigt dumt och sa att alla som dricker alkohol beter sig som om de är utvecklingsstörda efter kl 24 och därför brukar jag sällan vara ute efter midnatt. VÄLDIGT klumpigt sagt av mig och jag ber om ursäkt för detta till alla som tagit illa upp. Att kränka någon eller tala nedsättande om en utsatt grupp människor är det sista jag vill stå för. Ibland blir det fel och jag menade inget illa men man ska naturligtvis inte använda ordet utvecklingsstörd det vet jag ju. Oklart vad som hände i huvudet men ibland går det för fort", skriver han. 

 

 

 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!