Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan efter bröstkritiken mot Alicia Vikander

Alicia Vikander anklagas av en Youtube-profil för att inte vara tillräckligt kurvig för att spela Lara Croft – men uttalandet har fått skarp kritik. Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US
Alicia Vikander spelar Lara Croft i nya Tomb Raider-filmen. Foto: WARNER BROS VIA BESTIMAGE / STELLA PICTURES

Alicia Vikanders fans exploderar av ilska, uppger The Hollywood Reporter.

Skådespelerskan anklagas av en Youtube-profil för att inte vara tillräckligt kurvig för att spela Lara Croft i nya "Tomb Raider"-filmen.

"Sluta låtsas att storleken och formen på en kvinnas bröst avgör hennes förmåga att spela Lara Croft" svarar en upprörd person på Twitter.

Alicia Vikander, 29, spelar äventyraren Lara Croft i nya storfilmen "Tomb raider", en roll hon tagit över efter Angelina Jolie, 42.

Lara Croft var från början en digital karaktär i ett klassiskt videospel från nittiotalet. 

Nu hävdar kritiker att Alicia Vikander inte passar i rollen - på grund av sin kroppstyp. Enligt dem ska Lara Croft vara kurvig och inte atletisk.

"Är jag en skitstövel om jag påtalar det faktum att hennes bröst är för små för att vara Lara Croft? Måste jag vara killen som säger sanningen? Jag antar det, förlåt" skriver Youtube-profilen Amazing Atheist Guy i en tweet som fått stor spridning, uppger The Hollywood Reporter.

 

LÄS MER: Maria Brander: "Alicia Vikander är fenomenal i Tomb Raider" 

 

https://twitter.com/amazingatheist/status/972553484385050624

Fansen försvarar Alicia Vikander

Men inlägget har fått många att reagera och försvara Alicia Vikander. De menar att Youtube-profilens uttalande är "korkat" och "sexistiskt".

"Direkt sexistiskt!".

"När Tomb Raider lanserades 1996 för PC-datorer var Lara Crofts bröst triangulära. Sluta låtsas att storleken och formen på en kvinnas bröst avgör hennes förmåga att spela Lara Croft".

En kvinna, aktiv inom cosplay-kulturen, som själv brukar gå klädd som figuren Lara Croft är mycket upprörd:

"Människor som skriver att Alicias bröst är för små - era åsikter räknas inte. Den här filmen är inte för er, den är för oss äkta fans".

En annan rutinerad videospelare upplyser fansen om att Alicia Vikanders karaktär baseras på nylanseringen av Tomb Raider från 2013, där Lara Crofts kropp är mindre kurvig än i 90-talsversionen.

 

LÄS MER: Alicia Vikanders Lara Croft har uppdaterats