Cara Delevingne kritiseras för sin metod att få hunden att sluta skälla. Foto: Jon Furniss / JON FURNISS/IBL SPLASH NEWSCara Delevingne kritiseras för sin metod att få hunden att sluta skälla. Foto: Jon Furniss / JON FURNISS/IBL SPLASH NEWS
Cara Delevingne kritiseras för sin metod att få hunden att sluta skälla.  Foto: Jon Furniss / JON FURNISS/IBL SPLASH NEWS
Stjärnan använder sig av ett pepparsprayskoppel för att Leo inte ska skälla. Foto: Beretta/Sims/Rex/Shutterstock / BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESStjärnan använder sig av ett pepparsprayskoppel för att Leo inte ska skälla. Foto: Beretta/Sims/Rex/Shutterstock / BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Stjärnan använder sig av ett pepparsprayskoppel för att Leo inte ska skälla.  Foto: Beretta/Sims/Rex/Shutterstock / BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Ilskan efter bilden på stjärnans hund Leo

Publicerad

Cara Delevingnes val av hundhalsband har upprört djurälskare världen över.

På röda mattan visade hon upp sin hund Leo – iförd ett så kallat pepparspraykoppel, skriver The Sun.

– Man ska ta reda på orsaken bakom hundens beteende, inte skada den, säger en expert enligt tidningen.

När supermodellen och skådespelaren Cara Delevingne, 23, visade upp sin husky Leo på röda mattan under premiären av "Suicide Squad" reagerade många på en och samma detalj.

Hunden bar nämligen ett så kallat pepparsprayhalsband, som används för att få hundar att sluta skälla, skriver The Sun. När ljudnivån når en viss nivå utsöndras citronella, vilket kan upplevas som obehagligt för hunden.

Lynn Barber på the Dogs Trust charity säger enligt tidningen att hon inte rekommenderar någon att använda sig av kopplet.

– Man ska ta reda på orsaken bakom hundens beteende, inte skada den.

 

 

LÄS MER: Cara Delevingne om kärleken till flickvännen

 

 

Cara Delevingne: "Kan suga mina bröst"

Cara Delevingne slog igenom som modell och har frontat flera stora märken.

Men sedan en tid tillbaka satsar hon fullt ut på skådespelandet. Sin debut gjorde hon i succéfilmen "Paper towns".

Då slog Delevingne tillbaka mot de som inte tog henne seriöst.

– Om någon bara trott att jag skulle slipa till mitt cv, kan de suga mina bröst, sa hon då enligt New York Post.

 

 

LÄS MER: Kendall Jenners galna fotografering med Cara

 

 

Cara Delevingne berättade samtidigt att hennes satsning på skådespelaryrket har gjort att hon fått ge upp vissa saker privat. Spontanitet, bland annat.

– Det är planerat så lång tid i förväg när det kommer till film. Jag vet vad jag gör i mars nästa år, det är mer avancerat att planera saker än jag trodde. Jag gillar inte att planera. Jag gillar att vara spontan.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag