Ilskan efter bilden på stjärnans hund Leo

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Cara Delevingne kritiseras för sin metod att få hunden att sluta skälla.
Foto: Jon Furniss / JON FURNISS/IBL SPLASH NEWS
Stjärnan använder sig av ett pepparsprayskoppel för att Leo inte ska skälla.
Foto: Beretta/Sims/Rex/Shutterstock / BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Cara Delevingnes val av hundhalsband har upprört djurälskare världen över.

På röda mattan visade hon upp sin hund Leo – iförd ett så kallat pepparspraykoppel, skriver The Sun.

– Man ska ta reda på orsaken bakom hundens beteende, inte skada den, säger en expert enligt tidningen.

När supermodellen och skådespelaren Cara Delevingne, 23, visade upp sin husky Leo på röda mattan under premiären av "Suicide Squad" reagerade många på en och samma detalj.

Hunden bar nämligen ett så kallat pepparsprayhalsband, som används för att få hundar att sluta skälla, skriver The Sun. När ljudnivån når en viss nivå utsöndras citronella, vilket kan upplevas som obehagligt för hunden.

Lynn Barber på the Dogs Trust charity säger enligt tidningen att hon inte rekommenderar någon att använda sig av kopplet.

– Man ska ta reda på orsaken bakom hundens beteende, inte skada den.LÄS MER: Cara Delevingne om kärleken till flickvännenCara Delevingne: "Kan suga mina bröst"

Cara Delevingne slog igenom som modell och har frontat flera stora märken.

Men sedan en tid tillbaka satsar hon fullt ut på skådespelandet. Sin debut gjorde hon i succéfilmen "Paper towns".

Då slog Delevingne tillbaka mot de som inte tog henne seriöst.

– Om någon bara trott att jag skulle slipa till mitt cv, kan de suga mina bröst, sa hon då enligt New York Post.LÄS MER: Kendall Jenners galna fotografering med CaraCara Delevingne berättade samtidigt att hennes satsning på skådespelaryrket har gjort att hon fått ge upp vissa saker privat. Spontanitet, bland annat.

– Det är planerat så lång tid i förväg när det kommer till film. Jag vet vad jag gör i mars nästa år, det är mer avancerat att planera saker än jag trodde. Jag gillar inte att planera. Jag gillar att vara spontan.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.