Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilska mot Kylie Jenner efter nya festbilderna: Pinsamt

Foto: PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS SUPPLIED BY PLANET PHOTOS

Kylie Jenner har under veckan varit i blåsväder.

Det efter att bilder från realitystjärnans temafest fått stor spridning i sociala medier. En fest som nu får svidande kritik, skriver bland andra CNN

Den hyllade HBO-serien ”Handmaid's tale”, som bygger på boken med samma namn, eller ”Tjänarinnans berättelse” på svenska, har precis gått in på sin tredje säsong.

Lagom till det bestämde sig realitystjärnan Kylie Jenner för att anordna en födelsedagsfest för en kompis – och med tv-serien som tema.

Serien kretsar runt huvudkaraktären Offred, spelad av Elisabeth Moss – en av de sista fertila kvinnorna i dystopiska Gilead, ett totalitärt och tungt religiöst samhälle i en tidigare del av USA. Hon blir fråntagen såväl sitt riktiga namn som sin dotter och tvingas till sexuellt slaveri som tjänarinna åt män som vill försöka att befolka den ödelagda världen.

Flera av de förtryckta kvinnorna i serien tvingas bära en karaktäristiskt röd dräkt och tillhörande vit hätta som nu har blivit synonymt med tv-serien.

På Kylie Jenner minglade flera av gästerna i liknande dräkter.

https://www.instagram.com/p/ByeOHNsAsio/

Specialvodka

I videoklipp från festen kan man höra hur realitystjärnan välkomnade gäster med den klassiska frasen ”Praise be” från tv-serien.

Samtidigt stod flera kvinnor utplacerade och hälsade gäster välkomna på liknande vis.

– Praise be, ladies. Välkomna, välkomna. Som ni vet är ”The Handmaid’s tale” min favoritserie någonsin. Välkomna till Gilead, säger Kylie Jenner ett videoklipp.

På festen, där man även tittade på säsongspremiären av ”The Handmaid’s tale”, serverades också vodka med namnen ”Praise be vodka” och ”Under his eye vodka”.

Det sistnämnda härstammar från frasen ”under his eye”, som är återkommande i tv-serien och syftar på att ”han”, en allsmäktig kraft, ständigt bevakar, lyssnar och ser till att kvinnorna inte bryter mot uppsatta regler.

https://www.instagram.com/p/ByeEn4CgXZG/?utm_source=ig_embed

”Det är pinsamt”

Reaktionerna på festens tema lät inte vänta på sig.

På Facebook, Twitter och Instagram har såväl fans som vanliga följare reagerat starkt.

Flera menar att Kylie Jenner måste ha missuppfattat tv-serien om förtryckta kvinnor i ett dystopiskt, framtida USA.

”Varför har Kylie Jenner en Handmaid’s tale-fest? Fattar hon inte att den handlar om förtryck och våldtäkt… eller?” skriver en annan person.

https://twitter.com/Thebossthehoss/status/1137518321551781888

Även på Instagram reagerade flera följare.

”Det här är fel på så många nivåer. Att fira förslavade kvinnor är djävulskt idiotiskt och visar verkligen hur ignorant Kylie och hennes vänner är. Gå tillbaka till skolan med er. De fattar uppenbarligen inte vad boken eller tv-serien handlar om. Det är pinsamt”, skriver en person i kommentarsfältet.

Samtidigt försvarar flera personer realitystjärnans temafest.

Av den simpla anledningen att ”Handmaid's tale” är en fiktiv historia som inte baseras på verkliga händelser eller människoöden. 

https://www.instagram.com/p/ByeQTauA3AN/?utm_source=ig_embed