Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilska mot Gry – efter kuppen i direktsändning

Gry Forssell.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Rebecca & Fiona.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Gry Forssell.
Foto: PÄR BÄCKSTRAND / TV4
Dj-duon förvånade produktio
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Dj-duon Rebecca & Fiona framförde ett politiskt budskap mitt under direktsändningen av "Sommarkrysset" när deras dansare bar tröjor med texten "Fuck SD" - något som var till produktionens stora förvåning. 

Nu berättar programledaren Gry Forssell om efterspelet i sociala medier. 

– Jag har fått mejl på mina sociala medier där folk tycker att jag borde ha sprungit in på scenen och slitit av dansarna deras tröjor, säger hon.

Mitt i direktsändningen av premiäravsnittet av säsongens "Sommarkrysset" framförde dj-duon Rebecca & Fiona en politisk-kupp. Under deras scennummer bar deras dansare tröjor med ett tryck där det stod "Fuck SD", något som TV4 inte kände till i förväg.

– Vi hade ingen aning och vi hade inte sett ett hörn av någon sådan tröja, säger programledaren Gry Forssell. 

Forssell fick ta ett snabbt beslut och valde att inte kommentera kuppen i direktsändning. Efteråt möttes programledaren av hård kritik i sociala medier. 

– Folk blev så arga! Jag har fått mejl på mina sociala medier där folk tycker att jag borde ha sprungit in på scenen och slitit av dansarna deras tröjor, säger Gry Forssell och berättar vidare:

– Sen finns det en sådan misstro som bekymrar mig. När TV4 förklarar att vi inte visste något då säger folk "det visste ni visst". Att det finns en sådan misstro till vad folk säger det tycker jag är lite läskigt. 

Gry Forssell menar att hon inte tycker att en politisk agenda hör ihop med ett underhållningsprogram och är tydlig med att produktionen var ovetandes om det. 

– Jag tycker bara att folk blev orimligt arga. Sen kan jag hålla med om att den undertexten de gick ut med först, om att hota folk, att det var onödigt för det blir ju fel fokus. Tydligen skrev de bara så för att provocera men då blir det fel fokus. Jag tror det blir kontraproduktivt och att man gör sig själv en otjänst. 

På Instagram la Rebecca & Fiona upp en bild på tröjorna där de uppmanade sina följare att övertyga och hota folk att inte rösta på SD. Något de i ett senare inlägg förklarade mer utförligt och menar att de inte vill uppmana till hot. 


LÄS MER: Gry Forssells smarta jobbdrag 


Sommarkrysset sänds för tolfte året 

"Sommarkrysset" har nu sänts på TV4 i 12 år och i dag konkurrerar de med både "Allsång på Skansen" och "Lotta på Liseberg". 

– Det jag tycker att vi gör för att sticka ut det är att vi gör jättefina artistnummer och gör det mesta möjliga av artisternas framträdanden, och det är jag väldigt stolt över, säger Gry Forssell. 

Den populära programledaren arbetar heltid som programledare i Mix Megapols "Gry Forssell med vänner" och på sommaren leder hon "Sommarkrysset". Det fullspäckade schemat ger inte mycket utrymme till semester men Forssell ser till att ändå få en del lediga dagar. 

– Redaktionen gör ett jättebra jobb i veckorna och jag pratar med producent och redaktör om det som behövs. Jag försöker vara ledig så mycket som möjligt mellan lördagarna, så jag får min semester också så jag orkar med resten av året. 

Gry Forssell: "Det tackar vi VM för"

I år bidrog Fotbolls-VM till att programmet fick en senare start på sommaren och det gav Gry Forssell en veckas solsemester.

– Då var vi i Spanien en vecka och det var ju lyckat. Det tackar vi VM för, säger programledaren glatt. 

Gry Forssell, 45, och maken Alexander Kossek, 40, har en stuga i programledarens hemtrakter i Norrbotten. Där tillbringar familjen en stor del av sommarens lediga dagar. 

– Vi brukar flyga ner på fredagskvällen så jobbar jag hela lördagen och så flyger vi upp på söndag eller måndag morgon.

"Sommarkrysset" sänds kl. 20.00 på lördagar på TV4. 


LÄS MER: Gry Forssell berättar om privatlivet med maken 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.