Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ikea släpper kollektion med Swedish House Mafia

Efter ledtrådarna – kryptiska beskedet om Swedish House Mafia
Swedish House Mafia.
Foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ikea.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Ikea och Swedish House Mafia släpper en kollektion tillsammans.

Tanken är att göra musikskapande mer tillgängligt för fler.

– Denna kollektion är tänkt göra det möjligt för människor att skapa den perfekta hemmastudion, säger James Futcher, Creative Leader på Ikea.

För att möta såväl musikskapare som lyssnares behov i hemmet inleder nu Ikea ett samarbete med Swedish House Mafia.

– Vi på Ikea är glada över att nu kunna berätta om vårt samarbete med Swedish House Mafia. Tack vare deras gedigna kompetens inom musikproduktion hoppas vi tillsammans kunna demokratisera kreativitet och musikproduktion så att ännu fler får chansen att bli mer kreativa hemma, säger James Futcher, creative leader på Ikea, i ett pressmeddelande.

Då släpps kollektionen

Kollektionen är tänkt att släppas i september 2022 och kommer då bestå av heminredningslösningar för att förenkla vardagen för de som vill producera, spela och lyssna på musik hemma.

Swedish House Mafia består av Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso.

– Såväl vi som Ikea ville ta ett kliv ut ur vår komfortzon och skapa något nytt och fräscht tillsammans: Ett samarbete mellan musikskapare och experter på livet hemma. För oss var det viktigt att samarbeta med någon som delar vår vision om att göra det möjligt för alla att skapa musik hemma. Som kreatörer och producenter förstår vi också vikten av en hemmastudio samt de behov och utmaningar som många framtida artister och kreatörer möter just där hemma, säger bandet i pressmeddelandet.

Swedish House Mafias miljonaffär

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.