Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ikea ger dig chans att designa egna kläder...

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kläder i byggsats som "monteras" hemma? Kanske nästa stora satsning från möbeljätten?
Foto: Khakimullin Aleksandr D9

Ikea har lärt oss montera en Billy-bokhylla.

Kan nästa steg bli klädpaket med lösa ärmar, knappar och sytråd där du själv sätter ihop ditt drömplagg?

Ja, enligt konsulten Stefan Engeseth kommer framtidens klädshopping inte vara helt olikt Ikea-konceptet "sätt ihop det du köpt själv".

Ikea finns nästan över hela världen och den som någon gång satt sin fot i varuhuset och kommit ut med ett platt paket under armen vet att det blir lite fix innan din möbel kommit på plats i hemmet. Och andra sidan har du kunnat välja ben, handtag, tyg eller något annat för att "designa" just din möbel.

Och just den möjligheten tror Stefan Engeseth, konsult på Fortune 500 business, är en del av framtidens shopping - köp plagg som du sätter samman hemman, efter eget tycke och smak.

Engeseth tror att Ikea kan dra i gång en klädlinje med både färdiga plagg och kläder man syr ihop själv och på så sätt göra sin garderob mer personlig. Det lockande med detta koncept skulle vara att kunderna själva väljer färg och mönster på tyget, formen på fickor, typ av knappar och så vidare.

Liksom många sitter i ett Ikea-inrett hem kan man i framtiden bli en del av Ikea-familjen genom en exklusiv unisexgarderob som enbart säljs till Ikea-medlemmar.

Slitstarka arbetskläder, se bara på Ikea-kassen som håller år efter år, skulle kunna ingå i Ikeas framtida garderob, enligt Stefan Engeseth, skriver nyzeeländska magasinet Lucire.com.

I dagsläget har Ikea inga planer på att lansera kläder men om kanske Ikea-uniformen för Family-members-only är ett vinnande koncept i kombination med företagets så kallad "sagospegel"?

Skulle du kunna tänka dig köpa kläder som byggsats?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.