Kläder i byggsats som "monteras" hemma? Kanske nästa stora satsning från möbeljätten? Foto: Khakimullin Aleksandr D9
Kläder i byggsats som "monteras" hemma? Kanske nästa stora satsning från möbeljätten? Foto: Khakimullin Aleksandr D9

Ikea ger dig chans att designa egna kläder...

Publicerad

Ikea har lärt oss montera en Billy-bokhylla.

Kan nästa steg bli klädpaket med lösa ärmar, knappar och sytråd där du själv sätter ihop ditt drömplagg?

Ja, enligt konsulten Stefan Engeseth kommer framtidens klädshopping inte vara helt olikt Ikea-konceptet "sätt ihop det du köpt själv".

Ikea finns nästan över hela världen och den som någon gång satt sin fot i varuhuset och kommit ut med ett platt paket under armen vet att det blir lite fix innan din möbel kommit på plats i hemmet. Och andra sidan har du kunnat välja ben, handtag, tyg eller något annat för att "designa" just din möbel.

Och just den möjligheten tror Stefan Engeseth, konsult på Fortune 500 business, är en del av framtidens shopping - köp plagg som du sätter samman hemman, efter eget tycke och smak.

Engeseth tror att Ikea kan dra i gång en klädlinje med både färdiga plagg och kläder man syr ihop själv och på så sätt göra sin garderob mer personlig. Det lockande med detta koncept skulle vara att kunderna själva väljer färg och mönster på tyget, formen på fickor, typ av knappar och så vidare.

Liksom många sitter i ett Ikea-inrett hem kan man i framtiden bli en del av Ikea-familjen genom en exklusiv unisexgarderob som enbart säljs till Ikea-medlemmar.

Slitstarka arbetskläder, se bara på Ikea-kassen som håller år efter år, skulle kunna ingå i Ikeas framtida garderob, enligt Stefan Engeseth, skriver nyzeeländska magasinet Lucire.com.

I dagsläget har Ikea inga planer på att lansera kläder men om kanske Ikea-uniformen för Family-members-only är ett vinnande koncept i kombination med företagets så kallad "sagospegel"?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag