Iglesias gömde hundbajs i Bagges bil

Enrique Iglesias har haft en okänd fejd med Anders Bagge
Foto: Victor Chavez / GETTY IMAGES WIREIMAGE
Anders Bagge
Foto: Michaela Hasanovic / MICHAELA HASANOVIC

Efter mer än tio år återvänder Enrique Iglesias till Sverige.

Nu berättar världsstjärnan om när han gömde hundbajs i Anders Bagges bil, dennes sluga – och illaluktande – hämnd och sin längtan efter barn.

– Han blev helt galen för hans bil luktade riktigt, riktigt illa, säger Enrique Iglesias.

Den tredje maj uppträder Enrique Iglesias i Globen, Stockholm. Det blir första gången på över tio år som världsstjärnan ger en konsert i Stockholm.

– Jag är inte bara upprymd, jag är nervös. Jag kan knappt bärga mig för jag har inte spelat i Sverige på så länge. Jag har släppt så mycket musik sedan sist så jag är väldigt spänd på att få sjunga mina nya låtar, berättar Enrique Iglesias.

Vad har du för förhållande till Sverige?

– Jag har faktiskt varit i Sverige många gånger för jag har vänner där och jag har varit i Stockholm under långa perioder. Jag känner till stan ganska väl och jag älskar den. Stockholm är en av de vackraste städerna i världen. Det är rent och människorna är trevliga.

Har du några kända svenska vänner?

– Ja men om jag säger vilka de är skulle de förmodligen bli arga. Nämner jag några kanske jag glömmer andra och då skulle de bli riktigt, riktigt arga.

Sedan avslöjar Enrique Iglesias ändå några svenska vänner – Max Martin och Anders Bagge.

– Vi har blivit vänner genom åren och pratar fortfarande med varandra.


LÄS MER: Enrique Iglesias skadad av drönare


Har du något roligt minne med Anders Bagge?

– Den mest minnesvärda och roliga inspelningen jag har gjort under hela min karriär var faktiskt med Anders Bagge (runt 2008, 2009, reds anm.). Han brukade göra galna saker. En dag gömde jag hundskit i hans bil. Han blev helt galen för hans bil luktade riktigt, riktigt illa.

– Saken var den att det var en hyrbil. När han kom tillbaka till Miami la han en bit kött i min bil som han gömde under sätet. Naturligtvis luktade inte köttet dåligt från början men dagarna och veckorna gick och min bil började lukta riktigt illa. Jag blev helt galen och jag trodde aldrig att Anders skulle hämnas. Men han gömde den där köttbiten. Jag överdriver inte nu – jag åkte till biltvätten varje dag men ingen kunde komma på vad det var som luktade så illa.

Flera månader senare fick dramat sin upplösning.

– Anders frågade mig hur det var med bilen och då föll polletten ner "herregud det var du!". Det tog sex månader och jag var tvungen att köra med takluckan och fönstren öppna. "Jag la hundskit i din bil men du kunde hitta det. Du la skit i min bil men du gömde det!".

Det låter lite elakt?

– Ja men det var kul. Anders är bäst, han är så rolig att arbeta med. Är han känd för att göra mycket galna grejer i Sverige?

Inte direkt...

– Jaha, någon dag ska jag berätta något mer men först måste jag be honom om tillstånd, haha.

Det är lite roligt att du la hundbajs i hans bil med tanke på hur mycket han älskar hundar.

– Gör han? Okej. Jag älskar hundar också men jag älskar inte hundskit.

Enrique Iglesias om Anders Bagge: En teddybjörn

Kött som långsamt ruttnar i solen till trots har Enrique Iglesias bara bra saker att säga om Anders Bagge.

– Vi har gjort många skivor tillsammans. Han har alltid bra attityd och är rolig. Jag har hört att han kan vara väldigt rak i tv men för mig är han en stor teddybjörn.

Har du många svenska fans?

– Jag vet faktiskt inte, säger Enrique Iglesias och skrattar.

– Det är därför jag är nervös. Men jag är nervös på ett bra sätt. Jag ser verkligen fram emot det för jag var ett barn sist jag spelade i Stockholm.

Har du haft några vilda kvällar i Stockholm?

– Det har jag haft men jag har skrivit under ett tystnadsavtal med mina vänner. Jag skulle aldrig prata om det. Men jag tror inte att det finns någon i världen som har varit i Stockholm utan att ha roligt. Och om det finns det är det något fel, säger han och skrattar.

Är Stockholm en bra feststad?

– Ja! Jag vet inte om det beror på att jag har varit där som turist men det känns som att alla är chosefria och redo för att ha kul. Verkligheten kanske inte är så men när det kommer till att ta några drinkar och ha kul för att glömma all annan skit är Stockholm perfekt.

"Jag skulle gifta mig med henne 30 gånger om"

Enrique Iglesias föddes i Madrid men flyttade till Miami när han var nio år gammal. Sångaren är inte särskilt intresserad av att prata politik trots det spända läget i USA.

– Jag har lovat mig själv att aldrig göra det för varje gång jag sätter på tv:n är det enda jag ser politik. "Snälla, inte mer!". Det är otroligt. Och frustrerande ibland.

Ser du musiken som ett sätt att få folk att glömma bort allt dåligt?

– Ja, det är mitt mål. Vi har alla problem ibland men under de två timmar jag står på scen vill jag få folk att glömma bort det och bara ha roligt.

Sedan 2001 är Enrique Iglesias tillsammans med det tidigare tennisproffset Anna Kournikova. Paret är dock inte gifta.

– Inte vad jag vet i alla fall.

Vill du gifta dig?

– Jag skulle gifta mig med henne 30 gånger om det var jag som fick bestämma.

Och det får du inte?

– Det får du fråga henne för hon blir generad när jag pratar om henne.


LÄS MER: Stjärnornas oväntade bild – efter 15 års kärlek


Vill du skaffa barn då?

– Ja någon gång i framtiden när jag inte reser så mycket. Men vet inte om jag skulle bli en bra pappa men jag tror det och jag skulle definitivt försöka.

Är det svårt att ha ett familjeliv när man turnerar så mycket?

– Ja det är svårt men man kan få allt att funka, det gäller bara att försöka så gott man kan.

Ibland brukar du kallas för "The king of latin pop", vad tycker du om det?

– Ärligt talat tycker jag att det är rätt kul, jag förstår inte varför någon skulle kalla mig det. Jag vill bara skriva låtar som jag älskar. Om jag inte är entusiastisk kring låten är jag inte ärlig varken mot mig själv eller mina fans och utan dem hade jag inte varit där jag är i dag.

Du har ju varit i rampljuset nästan hela ditt liv, har det alltid varit positivt?

– Ja, Dante, kolla på vad jag gör. Jag tycker inte ens att det är ett jobb. Om du hade frågat mig för 20 år sedan om jag trodde att jag fortfarande skulle hålla på med det här i dag hade jag sagt att du var galen. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad för jag älskar det jag gör. Jag älskar känslan av att skriva den där låten som blir så speciell och jag älskar känslan av att höra mina fans sjunga den. Det finns inget som slår det.

– Det är som en drog, vilket är lite läskigt. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om jag inte hade musiken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.