Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Idolvinnarens kamp efter succén – fansens stora förvirring

Martin Almgren har bytt skivbolag.Foto: TV4
Chris Kläfford och Martin Almgren. Vem är vem?Foto: OLLE SPORRONG
”Idol”-vinnaren har bland annat tävlat i Melodifestivalen.Foto: OLLE SPORRONG
2015 kammade Martin Almgren hem vinsten i ”Idol”.Foto: OLLE SPORRONG
Martin Almgren i ”Lotta på Liseberg”.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND

Martin Almgren är tillbaka med en ny singel men vägen hit har inte varit helt smärtfri. 

I en intervju i ”Nyhetsmorgon” berättar han om vägen dit, om vårens ekonomiska bakslag och hur han jämt och ständigt blandas ihop med Chris Kläfford. 

– Ja det är ett stående inslag i vardagen. Folk tror att jag är han och han är jag, skrattar Martin Almgren. 

Efter att ha vunnit ”Idol” 2015 har Martin Almgren, 32, bland annat tävlat i ”Melodifestivalen”, släppt två album och spelat i musikalen ”Robin Hood” och nu är han också tillbaka med singel ”Signs” – som han kallar för en nystart. 

Almgren har bytt skivbolag och har nu fått mer gehör för sin egen musik, berättar han i ”Nyhetsmorgon”. 

– ”Idol är bra”, du får världens reklamkampanj, men det är ganska svårt när man gör så många olika stilar, att visa vad man vill göra, säger han och fortsätter: 

– Så får man ett skivbolag som kanske inte vet vad du ska göra, eller vad som känns bra för mig, då blir det att man får försöka leta på det under tiden. Vissa är ju ganska klara när de kommer in i programmet och det är ganska enkelt för dem men jag hade ju stått och spelat covers på krogen och suttit och knåpat lite låtar hemma. 

Martin Almgren berättar att det sedan blev en krock med musiken. 

– Det jag fick göra sen var lite så, att de visste inte vad jag ville göra och jag kunde inte riktigt säga vad jag ville göra så det var en kamp på något sätt att försöka få det att kännas rätt. 

Våren har varit svår för ”Idol”-vinnaren och alla spelningar fram till i december har bokats av. Även privatlivet har blivit lidande. 

– Det klart att det är jobbigt ekonomiskt men det här att man märker att kompisar som har barn inte vill hänga med en, för att man har varit i Stockholm till exempel, de är rädda för att man ska vara smittbärare. Så det är på rätt många plan som livet har förändrats och sen framför allt är det ett problem att man har blivit av med alla jobb. 

Men Martin Almgren försöker att se positivt på situationen. 

– Jag försöker ta det lite med ro, det är en bra sommar, det är sällan att man får njuta av den när man åker runt och spelar jämt så jag har försökt att tänka lite mindre på just det där att man har varit utan alla jobb och att man får åka ut och åka lite båt i stället. 

Martin Almgren: ”Stående inslag”

I intervjun berättar Idolvinnaren också att han ofta blandas ihop med en annan ”Idol”-vinnare, nämligen Chris Kläfford, 31, som tog hem hela programmet 2017. 

– Ja det är ett stående inslag i vardagen. Folk tror att jag är han och han är jag, skrattar Martin Almgren. 

Han berättar att när han tävlade i ”Melodifestivalen” så var det bland annat en person som skrek efter Chris Kläfford på gatan: ”Jag röstar på dig i kväll”. 

Expressen har sökt Martin Almgren. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.