Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nikki Aminis kritik mot Idol-föräldrarnas beslut

Nikki Amini.
Foto: OLLE SPORRONG
Kisthi Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge utgör Idoljuryn 2018.
Foto: TV4

Det finns inga som känner ”Idol”-deltagarna lika bra som deras föräldrar – i veckans fredagsfinal är det idolernas mammor och pappor som har bestämt låtar.

Jurymedlemmen Nikki Amini menar att inte alla låtar gör sig bra i tv:n, och hon tror dessvärre att några av föräldrarnas val är riskfyllda.

– Jag är inte jätteimponerad över låtvalen, säger Nikki Amini.

Den här veckan är det ”Idol”-deltagarnas föräldrar som har bestämt vilken låt de ska framföra under fredagsfinalen. Det bjuds bland annat på musik från Tommy Nilsson, Shania Twain och Peter Jöback.

Föräldrarna har valt vitt skilda låtar från olika genrer, men jurymedlemmen Nikki Amini är inte övertygad om att de har tagit rätt beslut för sina barn.

– Jag är inte jätteimponerad över låtvalen måste jag säga, säger hon och fortsätter:

– Är det något jag respekterar här i livet så är det föräldrar, de känner sina barn bättre än vad jag gör. Men det är inte de låtar jag hade valt för dem. Men det är en låttitel på ett papper, sen får vi se vad idolerna gör av det. Det är en utmaning varje vecka.

Enligt Nikki Amini är det flera faktorer som avgör vilket framträdande som blir succé.

– Generellt sett är det alltid bra att välja välkända låtar. Men sen är det inte alla låtar, oavsett om de är stora hits, som gör sig bra i tv. Igenkänningsfaktorn ska finnas där, låten ska göra sig bra i tv och artisten måste få framträdandet att lyfta. 


Idol 2018 – blir en känslosam direktsändning

Nikki Amini tror att fredagsfinalen kan bli känslosam den här veckan.

– Det är klart. Man vill alltid göra sina föräldrar stolta, men det hoppas jag att de är oavsett. Jag vet inte ännu vad idolerna själva känner över låtarna som föräldrarna valt. Det ska bli kul att se hur de tar emot det, om de är överens och glada över föräldrarnas val eller inte.

Idolerna har visat mycket känslor i årets säsong, det har varit en hel del tårar i direktsändning.

– Känslorna brukar komma efter våra utlåtanden. Vid något tillfälle kunde vi se att Tua blev väldigt ledsen. Men oftast är det mer känslor och kommentarer backstage när de pratar med Gina och Pär. Alla väljer att hantera det på olika sätt, men jag tycker att det är viktigt att de vågar visa vad de känner, det ska de göra. 

Det här sjunger idolerna på fredag: 

Kadiatou Holm Keita: Irreplaceable – Beyoncé

Maximilian Bergstrand: You've got to hide your love away - The Beatles

William Strid: Öppna din dörr - Tommy Nilsson

Nathalie Brydolf: That don’t impress me much – Shania Twain

Bragi Bergsson: Your song - Elton John

William Segerdahl: See you again - Charlie Puth

Sebastian Walldén: Guldet blev till sand - Peter Jöback

Idol sänds på fredagar kl 20.00 på TV4.