Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nikki Aminis kritik – efter historiska vinsten i ”Idol”

Foto: OLLE SPORRONG
Sebistan Walldén tog hem ”Idol” 2018. Här tillsammans med programledaren Pär Lernström och sina föräldrar. Foto: OLLE SPORRONG
Nikki Amini menade efter programmet att Kadiatou Holm Keita kunde ha gjort mer för att vinna tittarnas kärlek.
Kadiatou Holm Keita fick nöja sig med andraplatsen i ”Idol”. Foto: OLLE SPORRONG

Efter en dramatisk final i Globen stod det klart att Sebastian Walldén blev vinnaren av "Idol" 2018, och blir därmed historisk som den första öppet homosexuella vinnaren i programmet.

Jurymedlemmen Nikki Amini hade hoppats att Kadiatou Holm Keita skulle ta hem vinsten – men menar att hon skulle ansträngt sig mer för att vinna tittarnas kärlek.

– Det hänger på henne, det har varit Kadiatous utmaning sedan audition, säger Nikki Amini.

Det blev en spännande och jämn "Idol"-final i Globen, men inför den kändistäta publiken tog Sebastian Walldén, 23, till slut hem vinsten över konkurrenten Kadiatou Holm Keita, 17.

När beskedet kom i direktsändning kunde han inte hålla tårarna tillbaka, och skrek ut sin glädje när han sjöng vinnarlåten "Everything”.

– Det är helt sjukt, säger han gråtandes i "Idol Extra", till den tårögda programledaren Pär Lernström.

Som den tionde manliga vinnaren i "Idol" sedan programmets start 2004 konstaterar Sebastian Walldén ändå att han är en historisk vinnare. Han är nämligen den första öppet homosexuella vinnaren i svenska "Idol".

– Jag är den första gaykillen som vinner. Vi är inte så trångsynta längre, och det är en ära att få vara den första personen, säger han.

 

Finalparet i årets final av ”Idol”. Foto: OLLE SPORRONG

Grät glädjetårar – och hyllade vännen

Kadiatou Holm Keita hyllar sin vän efter finalen, och gråter glädjetårar.

– Vi båda går härifrån som vinnare, säger hon.

"Idol"-jurymedlemmen Nikki Amini erkänner att hon hade hoppats få se Kadiatou Holm Keita som vinnare i finalen.

– I kväll var Kadiatous framträdanden på en helt annan nivå, hon underhåller och håller en hög klass, säger Amini.

Samtidigt är hon noga med att Sebastian Walldén förtjänar att vinna – och menar att 17-åringen hade kunnat anstränga sig mer för att vinna tittarnas kärlek.

– Tittarna har fått lära känna honom på ett helt annat sätt, och det är det som i slutändan lönar sig, säger hon och fortsätter:

– Det hänger på henne, det har varit Kadiatous utmaning sedan audition. Det är därför jag varit noga med att påpeka det, att det är ett tv-program där man måste få tittarna att känna för dig.