Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nikki Aminis kritik – efter historiska vinsten i ”Idol”

Foto: OLLE SPORRONG
Sebistan Walldén tog hem ”Idol” 2018. Här tillsammans med programledaren Pär Lernström och sina föräldrar. Foto: OLLE SPORRONG
Nikki Amini menade efter programmet att Kadiatou Holm Keita kunde ha gjort mer för att vinna tittarnas kärlek.
Kadiatou Holm Keita fick nöja sig med andraplatsen i ”Idol”. Foto: OLLE SPORRONG

Efter en dramatisk final i Globen stod det klart att Sebastian Walldén blev vinnaren av "Idol" 2018, och blir därmed historisk som den första öppet homosexuella vinnaren i programmet.

Jurymedlemmen Nikki Amini hade hoppats att Kadiatou Holm Keita skulle ta hem vinsten – men menar att hon skulle ansträngt sig mer för att vinna tittarnas kärlek.

– Det hänger på henne, det har varit Kadiatous utmaning sedan audition, säger Nikki Amini.

Det blev en spännande och jämn "Idol"-final i Globen, men inför den kändistäta publiken tog Sebastian Walldén, 23, till slut hem vinsten över konkurrenten Kadiatou Holm Keita, 17.

När beskedet kom i direktsändning kunde han inte hålla tårarna tillbaka, och skrek ut sin glädje när han sjöng vinnarlåten "Everything”.

– Det är helt sjukt, säger han gråtandes i "Idol Extra", till den tårögda programledaren Pär Lernström.

Som den tionde manliga vinnaren i "Idol" sedan programmets start 2004 konstaterar Sebastian Walldén ändå att han är en historisk vinnare. Han är nämligen den första öppet homosexuella vinnaren i svenska "Idol".

– Jag är den första gaykillen som vinner. Vi är inte så trångsynta längre, och det är en ära att få vara den första personen, säger han.

 

Finalparet i årets final av ”Idol”. Foto: OLLE SPORRONG

Grät glädjetårar – och hyllade vännen

Kadiatou Holm Keita hyllar sin vän efter finalen, och gråter glädjetårar.

– Vi båda går härifrån som vinnare, säger hon.

"Idol"-jurymedlemmen Nikki Amini erkänner att hon hade hoppats få se Kadiatou Holm Keita som vinnare i finalen.

– I kväll var Kadiatous framträdanden på en helt annan nivå, hon underhåller och håller en hög klass, säger Amini.

Samtidigt är hon noga med att Sebastian Walldén förtjänar att vinna – och menar att 17-åringen hade kunnat anstränga sig mer för att vinna tittarnas kärlek.

– Tittarna har fått lära känna honom på ett helt annat sätt, och det är det som i slutändan lönar sig, säger hon och fortsätter:

– Det hänger på henne, det har varit Kadiatous utmaning sedan audition. Det är därför jag varit noga med att påpeka det, att det är ett tv-program där man måste få tittarna att känna för dig.