Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Molly Hammars plötsliga vändning: ”Bara bröt ihop”

Ur arkivet. John Lundvik och Molly Hammar gästade premiären av Lejonkungen.
Molly Hammar.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Molly Hammar.
Foto: Adam Falk

Molly Hammar hade en planerad Ep som skulle släppas senare i år.

Men pandemin och en genomlyssning av låtarna under en familjeresa till Öland fick henne att helt byta riktning.

– Jag skrotade allt, säger artisten som uppträder under fredagens ”Idol” i TV4. 

För tio år sedan stod 16-åriga Molly Hammar på ”Idol”-scenen som en av deltagarna i tävlingen. Hon slutade på en fjärde plats.

På fredagskvällen står hon återigen på ”Idol”-scenen, men den här gången som artisten Molly Hammar och framför sin nya singel ”Love me blind”.

– Det känns så sjukt symboliskt att komma tillbaka, speciellt med den här låten som känns mer jag än någonsin.

– Det känns väldigt mäktigt att ha skrivit en sådan här låt, prick tio år efter att jag gjorde min tv-premiär på ”Idol”. Jag tror att jag kommer vara lite nervös.

26-åringen menar att hon skrev låten om att romantisera fel person och att överromantisera kärlek.

– Det är både en låt som jag vill att folk ska hångla till i regnet men som man också kan lyssna på om man är heart broken. Det är lite två olika världar.

”Orkar inte vara något jag inte är”

Under det gångna året har Molly Hammar jobbat mycket med sig själv och gått i terapi, vilket har lett till att hennes musik har tagit en helt ny riktning.

Hon hade en planerad Ep, som egentligen skulle ha getts ut senare i år, men bestämde sig för att skrota den helt.

– Jag hade en hel Ep som var en helt annan riktning, sedan så åkte jag till Öland med min familj och lyssnade på det här i bilen och bara bröt ihop. För jag kände att det var någonting som fattades.

– Är det någonting den här pandemin har fått mig att inse så är det lite av en blandning av att jag är vuxen nu och jag har inte tid och orkar inte vara något som jag inte är längre. Jag orkar inte spela en artistroll av att ha de coolaste kläderna. Jag känner bara att det enda jag vill göra nu är att sjunga från mitt hjärta.

Efter resan till Öland bestämde hon sig därför för att börja om från början och den första låten hon skrev efter det var just ”Love me blind”. 

Vad det nya projektet resulterar i vet 26-åringen inte riktigt än. Däremot har hon ett tydligt mål.

– Jag har alltid haft stora mål, men jag tror att med den nya inriktningen har jag känt för första gången i hela mitt liv att jag vill börja sjunga i arenor.

– Men mitt främsta mål är att få folk att känna. Då är jag klar. Men sedan om jag får sälja ut arenor så är det väldigt roligt så klart.

Kishtis tårar efter Jacqlines framträdande

Daut fick lämna – Jacqline får stående ovationer av juryn.