Mariette Hansson (på bilden) och Erika Selin gick vidare till fredagens kvalfinal i "Idol". Foto: Olle Sporrong
Mariette Hansson (på bilden) och Erika Selin gick vidare till fredagens kvalfinal i "Idol".  Foto: Olle Sporrong

Mariette Hansson och Erika Selin till "Idols" kvalfinal

Publicerad
Uppdaterad
Mariette Hansson och Erika Selin går vidare i "Idol".
På fredag tävlar de igen.
- Det känns fantastiskt att gå kvalfinal, säger Mariette till Expressen.se direkt efter sändningen.
De fick lovord av juryn - och röstades vidare.
Tittarna gav sitt stöd till Mariette Hansson, 26, och Erika Selin, 18, i "Idol"-omröstningen på tisdagskvällen.
Det betyder att de tävlar vidare mot tio andra på fredag.
- Det känns fantastiskt att gå till kvalfinal, säger Mariette Hansson till Expressen.se direkt efter live-sändningen.
Hon erkänner att det kändes väldigt jobbigt med den långa paus som programledaren  Peter Jihde drog till med innan han läste upp hennes namn.

"Har mer att ge"

- De gör altt för att plåga oss. De gillar att retas.
Erika Selin var överlycklig över att klara sig vidare. Hon säger att hon var väldigt nervös, men att hon nu är jublade glad.
- Jag har mer att ge. Men det sparar jag till fredag, säger hon.
Sabina Täck, Clara Hagman och Moa Carlebecker fick inte lika stort stöd av tittarna - men kan gå vidare ändå, tack vare juryn som väljer fyra favoriter till fredag.
Sedan tidigare är Calle Kristansson och Jon Sindenius klara för kvalfinalen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag