Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mariette Hansson - ingen gröngöling

Mariette Hansson.
Foto: Olle Sporrong
Sju deltagare återstår i "Idol".
Mariette Hansson är en av tävlingens favoriter inför fredagens delfinal som har temat "världens bästa låt".
- Stödet gör mig både pressad och självsäker.
Mariette Hansson är en av favoriterna i "Idol", och juryn brukar lovorda både hennes röst och coola attityd.
Men helt cool är hon inte. Inför fredagsfinalerna samlas fjärilarna i magen på Halmstadstjejen med de karaktäristiska dreadsen.
- Jag är nog ganska bra på att dölja det. Men hade man synat mig hade man sett mina händer darra, jag lovar. Och lyssnar man riktigt noga kan man nog till och med höra det på rösten, säger hon.

Ingen gröngöling


Men även om Mariette Hansson är nervös är hon ingen gröngöling i sammanhanget. Redan 1999 var hon med i TV 4:s talangjakt "Sikta mot stjärnorna", och förra året släppte hon sitt debutalbum "In this skin" under artistnamnet MaryJet.
- Jag gick kanske in i tävlingen med ett litet försprång. Men nu håller alla en så himla hög nivå. Vi är så jämna att jag börjar bli riktigt orolig, ha ha.
Tidigare har hon inte haft en tanke på att söka till "Idol". Programmet var för kommersiellt för Mariette som ville göra musik på sina egna villkor. Men hon ändrade sig.
- Någonstans ville jag ge min egen karriär en skjuts, exponera mig. Och nu går de båda karriärerna hand i hand. Exponeringen man får i "Idol" går inte att köpa för pengar.
Vad är du mest, "Idol"-Mariette eller MaryJet?
- Jag är absolut MaryJet. Men under den här tiden får jag köpa titeln "Idol"-Mariette. Jag hoppas att det ena kommer att glida in i det andra.
Hur viktigt är det att vinna "Idol"?
- Det viktigaste är att jag har fått gå in i det här som mig själv och att jag kommer ut likadan på andra sidan. Men det är klart - alla som är här nu vill ju vinna. Vinsten är väldigt, väldigt lockande.