12-åriga Anna Lisa föll ihop efter sändningen och fick vårdas i flera timmar. Foto: Söderström Stefan
12-åriga Anna Lisa föll ihop efter sändningen och fick vårdas i flera timmar. Foto: Söderström Stefan

Kollapsade bakom scen

Publicerad
Uppdaterad
12-åriga Anna Lisa Stamatopoulou vårdades i timmar efter "Idol"-sändningen. När största idolen Johan Palm åkte ut blev hon så ledsen att hon svimmade. - Jag har inte sett sådan hysteri sedan Beatles, säger juryns Laila Bagge.
I tv-sändningen fick vi se Johan Palm, 16, gå fram till sina fans längst framme vid scenen. En av tjejerna blev så till sig att hon började skaka av gråt. När Peter Jihde sedan tog upp henne på scenen brast det totalt, och hon hyperventilerade en lång stund efteråt.
Men det var bara början för Anna Lisa Stamatopoulou, 12. När det stod klart att det var största idolen Johan som fick lämna programmet blev hon så ledsen och traumatiserad att hon föll ned på golvet.

Fick bäras ut
Hennes vänner tillkallade sjukvårdspersonal som bar ut den avsvimmade flickan backstage. Hennes vänner chockades svårt och fick gråtande tas om hand av sjukvårdspersonalen.
- Hon hyperventilerade så mycket att hon fick andnöd. Sjukvårdarna bar ut henne backstage, och programmets producent ringer hennes föräldrar, berättar Lili Assefa, pressansvarig på TV4.

"Blev lite orolig"
Anna Lisas mamma Amalia Stamatopoulou har just fått samtalet från TV4 när Expressen når henne strax före halv tolv. Hon berättar att dottern är ett stort fan av Johan Palm och att hon brukar vara i studion varje fredag.
- Jag blev lite orolig när jag såg henne, men jag trodde bara att hon var nervös för att hon träffade Johan. Jag såg inte vad som hände sen.
- De berättade att hon inte mådde bra. Men de sa inte att hon svimmade.
Flera timmar efter att sändningen var slut vårdades Anna Lisa fortfarande bakom scenen.

"Lite läskigt"
Johan Palm själv är chockerad över fansens reaktion.
- Jag har vant mig, men tycker fortfarande att det är konstigt.
- Och att någon reagerar så här, det är lite läskigt faktiskt, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag