Storfavorit. Foto: Söderström Stefan
Storfavorit. Foto: Söderström Stefan

Kevin storfavorit: 75 procent ser honom som vinnare

Publicerad
Uppdaterad
75 procent av läsarna på expressen.se är eniga. Kevin är den självklara vinnaren av "Idol 2008". - Det är så roligt. Jag kan inte fatta det, säger Kevin.
Kevin Borg, 22, har sedan starten av "Idol" fått i stort sett bara fått ta emot beröm av juryn. Omdömen som "proffsig", "full av energi" och "idolkonceptet personifierad" har haglat över maltesen.
Och Expressens läsare är eniga. Hela 75 procent tycker att Kevin ska vinna den stora "Idol"-finalen 12 december.
- Jag vill ju självklart stå i final. Att så många vill se mig som vinnare, det är helt fantastiskt, jublar Kevin.
Även spelbolagen tror på honom. Oddset för att han ska ta hem tävlingen är 1,33 jämfört med Alice Svensson som har 3,75 som odds för att vinna tävlingen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag