Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Katrin Zytomierska sparkades i natt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
FLYDDE EFTER BESKEDET. Programledaren Katrin Zytomierska har precis fått beskedet från TV4 att hon inte leder "Idol - eftersnack" näst a vecka. Konflikterna kring henne var för många och hennes bloggangrepp mot Marcus Birro igår blev droppen.
Foto: Stefan Söderström

Programledaren Katrin Zytomierska, 31, väckte avsky hos Idol-artisterna. 

Efter ett blogginlägg tvingades TV4 i går till krismöte strax innan livesändningen. 

Beslutet: Katrin får sparken. 

I natt flydde hon efter sin sista sändning av "Idol -  eftersnack".

Katrin Zytomierskas elaka stil blev ett stort problem för TV4. Inför gårdagens direktsändning var idolerna närmast hatiska mot programledaren.

 - Hon är en dålig programledare och jag skulle aldrig sjunka till hennes nivå, det är bara hemskt, säger Anna Bergendahl, 16, som av Katrin beskrivits som "en 65-årig tant".

 Även juryns Anders Bagge har reagerat. Han hade ett privat samtal med henne.

 - Jag är en antimobbningskille och tolererar inte mobbning. Då blir jag förbannad och det har jag gjort klart för henne, säger han.

Blogginlägg blev droppen

 Droppen var hennes blogginlägg i går mot skribenten och "Kvällsöppet"-profilen Marcus Birro.

 - Hon skrev att jag var en judehatare. Det är kriminellt. Enligt de jurister som jag varit i kontakt med är det att betrakta som förtal. Jag har släktingar som suttit i koncentrationsläger och tänker inte tolerera detta, säger Birro.

 Inlägget i fråga plockades  i går eftermiddag bort från bloggen efter order av TV4. Senare satt kanalen i krismöte med chefer för TV4 och TV400.

 - Vi fick samlas snabbt eftersom det inte var så långt innan sändningen skulle starta, säger Christer Andersson, kanalchef på TV400 som sänder "Idol -  eftersnack".

 - Hon tar en timeout nu, sen får vi se vad som händer. Om hon kommer tillbaka eller inte, säger Christer Andersson.

 Källor till Expressen bekräftar att det redan är klart. Katrin får lämna kanalen.

 Under direktsändningen i går kväll var Katrin Zytomierska ovetande om beslutet. Efteråt leddes hon backstage och ut ur tv-studion. Hon ville inte ge några kommentarer.

Mer Jihde

 Peter Jihde fick i går ta större plats i "Idol -  eftersnack" än förra veckan.

 - Jag vill  inte säga nånting om det  här just nu,  jag ligger lågt, säger han till Expressen.

 Marcus Birro överväger en polisanmälan för förtal.

 - Som det känns nu så kommer jag att polisanmäla. Det känns för jävligt om en tv-kanal som ska arbeta för nollrasism ska kunna ha en programledare som hon. Efter att jag fått reda på inlägget ringde jag till TV4 och sa att "Nu får ni för helvete göra något". Det här är brottsligt, och jävligt allvarligt, säger Birro.