Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Katia Mosallys hemliga partner: ”Soulmate”

Så blev Katia Mosally framgångsrik i LA.
Katia Mosally avslöjar detaljerna om sitt kärleksförhållande med svenske skådisen.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Katia Mosally under fredagsfilnalen i ”Idol”.
Foto: TV4 / TV4
Katia Mosally berättar att ett stort gråtkalas utspelade sig efter sändning.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Katia Mosally.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Jean är ”Idol”-profilens partner i livet, som hon själv beskriver honom.
Foto: Instagram

”Idol”-jurymedlemmen Katia Mosally hade en relativt anonym tillvaro innan hon klev in i TV4-succén.

Nu berättar hon om sin hemlige partner – svenske skådespelaren som hon bor med i Los Angeles till vardags.

– Han är min partner i livet och han är min soulmate, säger Katia Mosally.

I förra fredagens ”Idol” fick tittarna se tårar i Katia Mosallys ögon när hon lämnade beskedet till Daut Ajvaz att han får juryns livboj.

– Du har gjort en sådan otrolig resa, du är fantastisk, du har berört mig i hjärtat, sa hon i programmet.

När Expressen pratar med henne en dryg vecka senare avslöjar hon att det inte bara var hon som påverkats på djupet av Ajvaz.

– Alla grät ju. Du skulle sett efteråt när kameran stängdes av, folk grät till höger och vänster, säger hon och fortsätter:

– Efteråt satt alla och var väldigt berörda bakom scenen. Pär Lernström var jätteberörd, Anis, han satt och grät, de andra Idolerna grät, folk i kontrollrummet grät. Det var en gråtfest i fredags, och om man kan skapa gråtfest ska man fan ha en livboj.

Katia Mosallys stöd till Daut Ajvaz

Sedan i höstas är hon en av jurymedlemmarna i TV4:s ”Idol”, och omställningen från att gå från en relativt anonym person till att mera liknas med en kändis var hon inte beredd på.

– Jag fattade inte att det var så många människor som kollade på Idol. Jag kopplade inte vad det skulle betyda i vardagen. Jag gick på stan och åt en glass, och då åkte någon förbi på en scooter och pekade: ”Oh my god det är du”, jag skrek ”Nej, jag är hennes syster!”.

– Jag tror att man bestämmer själv där, hur man ska vara. När jag har landat i det så kommer inte jag ändra på den jag är, jag kommer bara vara mig själv. De flesta är snälla och kommer fram och är jättegulliga.

Hennes paroll har under säsongen varit att ta ett internationellt perspektiv på idolernas framfart med frågeställningen om de kan lyckas internationellt. Och visst finns det flera som redan visat upp den sidan, menar hon.

– Sedan är det upp till idolerna själva vad man gör med den potentialen.

Räknas Daut Ajvaz dit?

– Jag tycker definitivt att han har det som krävs. 100 procent. Tänk dig hans röst på någon riktigt smooth RnB-raplåt, det vore fantastiskt. Men glöm inte bort att han är 18 år. Tänk på vart han skulle kunna vara om några år när han fått lite mer träning. Och han har ett unikt ID också.

Bor i Hollywood med kärleken

Till vardags bor Katia Mosally, 34, i Los Angeles och jobbar som International Marketing Director på skivbolaget Capitol Records.

Där bor hon tillsammans med sin svenske partner Jean Kartal.

– Han är skådis, jag skulle inte säga att han är min pojkvän, han är mer min partner i livet, min bästa vän. Vi säger partner in crime, men kärleksmässigt också, jag älskar honom.

Förklara, inte pojkvän men..?

– Det där med lablar, jag har aldrig gillat det. Han är min partner, att säga pojkvän är nästan förminskande för vi är mer än det. Det är mer än flickvän, pojkvän – inte för att vi är gifta, för det är vi inte. Han är min partner i livet och han är min soulmate. Det kan vara en partner man delar allt i livet med, en soulmate kan vara ens bästa vän.

https://www.instagram.com/p/CSzgvGbJGm3/
”Idol”-Jacqline: ”Ibland har jag blackout från hela uppträdandet”