Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Juryns hemliga knep för att ta favoriten till final

Kadiatou Holm Keita.Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES GÖRAN GRANLUND
Idol-juryn har gett Kadiatou två glänsar-låtar, menar flera Idol-deltagare.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Nikki Amini.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Det ser ut att blir en orättvis semifinal på fredag.

Juryn har valt låtar och Kadiatou Holm Keita anses fått en mindre utmanade låt än de andra.

– Det var lite sopa banan för henne, säger Bragi Bergsson.

Idol-finalen närmar sig med stormsteg, inför fredagens semifinal är det juryn som valt låtarna. Under temat ”juryns val” har de fyra medlemmarna valt ut en låt där deltagarna får glänsa och en där de utmanas.

Kadiatou Holm Keita, 17, är den enda kvinnliga deltagaren som är kvar i tävlingen. Hon har denna vecka tilldelats låtarna ”Make You Feel My Love” med Adele och Rihannas låt ”Diamonds”.

Adeles låt är den som juryn valt som Kadiatou Holm Keita utmaningslåt, något som de andra deltagarna inte anser rättvist.

– Hon har ju fått två stycken glänsa, och vi andra har fått en glänsa och en utmaning. Så jag tycker det är lite halvdåligt faktiskt, säger Sebastian Walldén, 23.

”Sopa banan för henne”

Även deltagaren Bragi Bergsson, 25, anser att juryns val av låt till artisten inte kan ses som en utmaning.

–Spontat känns det som att hon har fått två låtar som passar henne som handen i handsken, säger Bergsson.

Under fredagens semifinal är det två idoler som får lämna. Något som gjort att konkurrensen är hård och valet av låtar extra viktigt. Bragi Bergsson känner sig nöjd med sina egna låtar men menar att han förvånades av juryns val till Kadiatou Holm Keita.

– Det var lite sopa banan för henne, säger han.

Kadiatou Holm Keita, anser även hon själv att låtvalet inte kändes speciellt utmanande. 

– Jämfört med vilka låtar de andra har fått som utmaningar så tycker jag inte att den är så mycket till utmaning, säger Kadiatou Holm Keita.

Rädd att förlora röster 

Idol-deltagaren berättar att hon märkt att flera kommenterat att hon tilldelats två ”glänsa-låtar” på Idols Instagram-konto. Detta har gjort henne orolig inför fredagen eftersom hon är rädd att de kan leda till färre röster, på grund av att tävlingen skulle vara orättvis .

– De känns som att de kanske blamear mig för ett val jag inte gjort. Det skulle kunna va så , men jag hoppas att det inte blir så, säger hon.

Killarna saknar beredd

Jurymedlemmen Nikki Amini, 34, berättar att juryn har gått igenom deltagarnas styrkor och svagheter när de valt ut låtarna.

– Den bedömning vi har gjort är ju fortfarande att den låten, leveransen i sången kräver väldigt väldigt mycket så det är en utmaning, men det är ju skönt att höra att hon har så bra självförtroende i det, det gillar jag, säger Amini.

Anledningen till att deltagarna känner som de gör tror Nikki Amini beror på deras olika nivå av kompetens. 

– Vi utgår ju ifrån deras individuella kapacitet och jag har tidigare kommenterat att killarna inte har samma bredd som Kadiatou har. Därför skiljer sig ju också utmaningarna på så sätt, säger hon.

Idol sänds på fredagar 20.00 i TV4 och TV4 play.