Idolernas svar – efter Nikkis hårda ord: ”Inte fått samma möjlighet”

Foto: OLLE SPORRONG
William Segerdahl.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Idol-resan börjar närma sig sitt slut. Inför fredagsfinalen är det endast en tjej kvar i tävlingen. 

Detta är något som jurymedlemmen Nikki Amini visat missnöje kring – och nu svarar William Segerdahl på jurymedlemmens kritiska kommentar.

– Jag tycker att det är synd att hon klankar på oss killar, säger William Segerdahl.

Efter den senaste fredagsfinalen när Nathalie Brydolf fick lämna uttryckte jurymedlemmen Nikki Amini missnöje. Hon ansåg att fel Idol-deltagare fick lämna och att killarna som fick stanna kvar inte höll samma nivå som vissa utav tjejerna som fått lämna.

– Vi har fyra killar kvar i tävlingen och de klarar av att sjunga ballader och där svajar även sångprestationen, säger Nikki Amini.

Jurymedlemmen gör det tydligt att hon tycker att idolen Kadiatou Holm Keita, 17, ligger på en annan nivå än resterande. Kadiatou Holm Keita  är den enda kvinnliga deltagaren som är kvar i tävlingen och Nikki Amni menar att hon ser en större bredd i hennes artisteri.

– Hon klarar av att sjunga upptempo, ballader, sätter koreografi, gör det med dansare och det blir snygga helhetsnummer, säger Nikki Amini och forsätter:

– De här fyra killarna som är kvar har inte visat samma bredd.William Segerdahl om Nikkis kritik

Inför fredagen är de nu fyra killar och en tjej kvar. William Segerdahl, 16, är en av de fyra killarna som tagit sig vidare i tävlingen. Han anser att jurymedlemmens kommentar var onödig. 

– Jag tycker att det är synd att hon klankar på oss killar som är kvar för personligen tycker jag att vi också håller en sjukt hög nivå, säger William Segerdahl och fortsätter:

– Det är ju en smaksak vem hon tycker är bäst och vill rösta på men jag tycker alla förtjänar en plats att stå här.”Inte fått samma möjlighet”

Sebastian Walldén, 23, är en av de andra deltagarna i tävlingen. Han tror att Nikki Aminis kommentar beror på att killarna inte haft samma chans att visa vad de går för som tjejerna.

– Vi killar, har inte fått samma möjlighet att välja låtar som har kunnat ge oss den här möjligheten med dansare och visa att vi är popartister på samma sätt som tjejerna har fått göra, säger han.

Idol sänds på fredagar klockan 20.00 på Tv4.