Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Idol" värvar Kling

Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson i juryn får sällskap i rutan. TV4 har värvat Expressens Elin Kling som stylist till "Idol". Foto: Stefan Söderström, Fredrik Karlsson OBS: MONTAGE
"Idol" värvar Elin Kling. Modeoraklet ska hjälpa idolerna hitta sin egen stil. - Tv-stylister är oftas mer som kostymörer. Jag är stylist, säger Elin Kling.

FAKTA

MODEREDAKTÖR
Namn: Elin Kling.
Bor: Stockholm.
Ålder: 26 år.
Familj: Mamma, pappa, fyra syskon, pojkvän.
Gör: Moderedaktör på Expressen Fredag, bloggar på Style by Kling på TV4.se. Nybliven stylist på "Idol" i TV4.

Höstens idoler får hjälp att hitta sin stil - av Kling.
Nu värvar TV4 modebloggaren och Expressenskribenten som stylist till årets säsong av "Idol".
- Jag är huvudstylist för idolerna, det ska bli jätteroligt. Annars jobbar jag med trender, nu ska jag hjälpa idolerna att ta fram sin egen stil. Här får jag jobba med att stajla killar också vilket är nytt för mig. Men jag gillar utmaningar, säger Elin Kling som till vardags skriver bloggen "Style by Kling".

Tar fram deras egen stil

Hur har de tidigare idolerna klätt sig tycker du?
- Äsch ... Jag vill inte klanka ned på de tidigare stylisterna. Jag kommer att jobba mer med att ta fram idolernas egna stilar. Det behöver inte nödvändigtvis vara så mycket. Tv-stylister är oftas mer som kostymörer. Jag är stylist. Jag kommer att jobba med kläder som finns ute i butik.
- Är en tjej bohemisk ska jag hjälpa henne och försöka hitta bohemiska plagg. Jag ska mer vägleda dem i sina egna stilar. Vilket blir nytt för mig, jag har bara skrivit om min egen smak tidigare.

"Är jättegulliga"

Behövs det en stylist till "Idol"?
- Ja, det kan jag säga! "Idol" gör en satsning på styling. Jag har träffat årets idoler och de är jättegulliga. De verkar ha förtroende för mig och många av dem har läst det jag skriver.
Och hur känns det att kliva in i ett sådant här stort program?
- Det är inte "Körslaget". Ska jag nu prova på tv så är det i Sveriges största tv-produktion "Idol". Jag är jättenervös, men det är en stor utmaning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!