Idol-Rebecka inlagd på sjukhus: Har väldigt ont

Rebecka Karlsson
Foto: Olle Sporrong
Rebecka Karlsson
Foto: Olle Sporrong

Rebecka Karlsson, 16, har lagts in på sjukhus med svåra smärtor i magen.

Nu förbereder sig TV4 för att hon inte kan vara med i "Idol" på fredag.

– Hon är väldigt ledsen så klart och har väldigt ont, säger Anders Edholm, pressansvarig för "Idol".

Rebecka Karlsson från Ekeby har gjort flera hyllade framträdanden i "Idol". Inte minst i fredags då hon framförde Faith Hills "Breathe". Nu hotas dock hennes fortsatta medverkan i "Idol".

I måndags lades 16-åringen in på sjukhus efter att ha drabbats av svåra smärtor i magen. Det rapporterar TT. Exakt vad Rebecka Karlsson har drabbats av är inte fastställt. Däremot har hon känt sig hängig ett par veckor.

– Hon fick åka in i går runt lunchtid med magsmärtor. Läkarna trodde först att det var blindtarmen men nu det har visat sig att det inte var det som var fel. Nu gissar man på att det är någon form av infektion i något inre organen. Det kan vara njuren, men det vet man inte. Det är svårt att säga hur pass allvarligt det är, säger Anders Edholm, pressansvarig för "Idol" på TV4.


LÄS MER: Idol-Rebeckas ilska: "Har fått nakenbilder"


Huruvida Rebecka Karlsson kan vara med i "Idol" på fredag är av förklarliga skäl ännu oklart.

– Vi vet inte riktigt om hon kan vara med ännu. Hon vill så klart stå där och det vill ju vi också men läkarna får avgöra om det går. Men i nuläget har vi inte fattat några beslut.

TV4: Det här har inte hänt förut

TV4 har redan börjat planera för det faktum att Rebecka Karlsson kanske inte kommer kunna uppträda under fredagsfinalen. Men exakt vilka åtgärder som kan vidtas vet Anders Edholm ännu inte då det inte tidigare har inträffat någon liknande situation i "Idol".

– Vi vet inte riktigt hur vi ska göra för det här har inte hänt förut. Men vi håller på att titta på vad som är den bästa lösningen om det nu är så att hon inte kan vara med.


LÄS MER: Rebeckas revansch i "Idol" efter mobbningen


Anders Edholm har själv inte pratat med Rebecka Karlsson men berättar att en deltagaransvarig från produktionen finns med på sjukhuset.

– Rebecka är väldigt ledsen så klart och har väldigt ont. Det är de mest jobbiga för henne. Sedan är hon stressad för att hon missar en hel del repetitionstid. Trots det är hon fast beslutet att stå på scen på fredag.

”Idol” sänds på TV4 på fredag klockan 20.00.