”Idol”-publiken snuvades – fick inte se Ed Sheeran

Ed Sheeran var gäst i fredagskvällens ”Idol”.
Men publiken på plats fick inte se stjärnan eftersom framträdandet var förinspelat.

Världsstjärnan Ed Sheeran var gäst i fredagskvällens ”Idol” och presenterades av programledarna Pär Lernström och Anis Don Demina.

Men publiken på plats fick aldrig se stjärnan. I stället spelades ett förinspelat framträdande upp.

– Det här sättet är ett vanligt sätt att inkludera tv-tittarna, förklarar Malin Knave, exekutiv producent vid TV4.

Ed Sheeran har i veckan besökt Stockholm, bland annat för att uppträda i ”Idol”. Han har även spelat in ett avsnitt av ”Skavlan” och träffade årets deltagare i ”Idol”. 

Och under fredagskvällen när programledarna påannonserade framträdandet verkade det som att han var på plats. Men detta stämde inte. Det var ett framträdande som spelades in på fredagsförmiddagen som spelades upp.

– Ed Sheeran har gjort uppträdandet exklusivt för ”Idol” och att man gör på det här sättet är ett vanligt sätt att inkluderara tv-tittarna i tv-sändningen, säger Malin Knave, exekutiv producent vid TV4.

Tidigare i veckan mötte han även årets deltagare i ”Idol” på Grand hotel i centrala Stockholm.  ”Idol”-deltagaren Fredrik Lundman var en av de som fick träffa Ed Sheeran personligen. Han beskriver världsstjärnan som en ”väldigt rolig figur”.

– Han är en fantastisk artist och en väldigt jordnära person, det var intressant att höra vad alla hade för frågor att ställa till honom. Men jag var mer intresserad av honom personligen, säger han och berättar att han bland annat frågade om vad artistens gillar för hamburgare, säger han.

Eurovisionvinnarna Måneskin kommer till ”Idol”

Ed Sheeran är inte den enda världsstjärnan som kommer gästa säsongens ”Idol”. Under kvällen avslöjades att de italienska Eurovisionvinnarna Måneskin kommer till Stockholm nästa vecka och gästar programmet. Då kommer då uppträda med två låtar live, bland annat bandets nya singel ”Mammamia” som släpps i dag. 

TV4 säger till Expressen att Måneskins framträdande nästa fredag inte kommer vara förinspelat. Bandet kommer framträda i direktsändningen.

Se Birkir Blærs hyllade framträdande i ”Idol”

Juryns hyllning i fredagens avsnitt.

Erik Elias stora idol delade hans klipp: ”Overkligt”

Inte bara fans som hör av sig på sociala medier.