Det har stormat kring Lars Eriksson på sistone. Efter sitt senaste framträdande i "Idol" har han hånat programmet öppet. Nu vägrar han att samarbeta med "Idols" gäststjärna Desmonds child. Foto: Olle Sporrong
Det har stormat kring Lars Eriksson på sistone. Efter sitt senaste framträdande i "Idol" har han hånat programmet öppet. Nu vägrar han att samarbeta med "Idols" gäststjärna Desmonds child. Foto: Olle Sporrong

"Idol"-Lars nobbade Desmond Child

Publicerad
Uppdaterad
"Idol"-Lars fortsätter att sätta sig på tvären. På fredag sjunger alla de andra tävlande låtar av den inbjudne internationelle låtskrivaren Desmond Child. Bara Lars Eriksson vägrar, och kör en Nirvanalåt istället.
Den amerikanske låtskrivaren och producenten Desmond Child har jobbat med de riktigt stora: Bon Jovi, Kiss, Ricky Martin och Aerosmith. Men det imponerade inte på Lars Eriksson. Som ende tävlande i TV 4:s talangtävling valde han bort Desmonds Childs låtar.
- Han var inte öppen, han ville helt enkelt inte att jag skulle blanda mig i hans vision. Han hade ingen användning för mig, säger Desmond Child uppgivet.

Inte förvånad

Lars Eriksson har väckt uppståndelse med sina negativa uttalanden om "Idol"-konceptet och det skruvade schlagerframträdandet förra veckan. Att han skulle rata den extrainkallade jurymedlemmens förslag och i stället sjunga "Smells like teen spirit" av Nirvana var inte oväntat, menar Andreas Carlsson, från juryn.
- Jag var inte överraskad, numera är det hans image att vara annorlunda, att försöka sticka ut.
Desmond Child beklagar det inträffade.
- Jag var inte glad över det, men vad kunde jag göra? Som jag ser det gör han en ren kopia av "Smells like teen spirit" i stället.
Lars Eriksson motiverar sitt beslut med att han ville sjunga den låt han tyckte var bäst - och att det inte alls hade något med Desmond Child att göra.
- Jag visste inte vem han var innan och har inte lyssnat på de låtarna, så det skulle bara bli konstigt. Men jag gillade honom som fan, han var störtskön.

Känslig och sårbar

Desto mer förtjust var Desmond Child i Anna Bergendahl som sjunger Chers "Save up all your tears".
- Hon är en så sårbar, känslig flicka och hennes röst är så fyllig och feminin. Hon rörde verkligen vid mitt hjärta, säger han.
Det är Andreas Carlsson som har lockat Desmond Child till Sverige och "Idol". Den världsberömde låtskrivaren har varit hans vän, mentor och kollega sedan 1999. Tillsammans har de bland annat skrivit låtar åt "American idol"-deltagare som Kelly Clarkson, Carrie Underwood och Ace Young och just nu är de aktuella med stjärnskottet Katy Perrys nya låt "Waking up in Vegas".
- Desmonds texter var en viktig del av min barndom, de satte nivån för hur jag identifierade musik och mig själv - och när vi möttes fick vi kontakt direkt, säger Andreas Carlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag