"Idol" fyller 15 år – här kan du söka till programmet

Idoljuryn Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Idol fyller 15 år – det firar programmet med att åka till helt nya städer för att hitta talanger och turnén går från Boden i norr till Malmö i söder.
Foto: OLLE SPORRONG

Idol fyller 15 år – det firar programmet med att åka till helt nya städer för att hitta talanger och turnén går från Boden i norr till Malmö i söder.

– Att få sitta i juryn för tionde säsongen är inget annat än ren och skär lycka. Jag ser vansinnigt mycket fram emot ett nytt år med Idol! Säger Anders Bagge i ett pressmeddelande.

"Idol" kommer tillbaka i TV4 – och den nya omgången blir programmets 15:e säsong.

I ett pressmeddelande avslöjar TV4 nu vilka städer som kommer få besök när programmet ger sig ut på turné för att hitta nya talanger.

Turnén har utökats och kommer gå från Boden i norr till Malmö i söder för att så många som möjligt ska kunna söka till programmet och flera av städerna har aldrig haft besök av "Idol"-turnén tidigare.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få fira femtonårsjubileum med Idol i år. Det är ett av våra mest engagerande program och vi ser fram emot att upptäcka nya talanger, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol 2019 i ett pressmeddelande.

Juryn tillbaka – Anders Bagge: "Ren och skär lycka"

Juryn består även i år av Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita.

– Att få sitta i juryn för tionde säsongen är inget annat än ren och skär lycka. Jag ser vansinnigt mycket fram emot ett nytt år med Idol!, säger Anders Bagge i pressmeddelandet.

Förturnén startar i Boden lördag 9 februari och avslutas i Stockholm söndag 31 mars.

– Härligt att vår superjury fortsätter även i år. Det borgar för att vi kommer att hitta nya fantastiska tävlanden som kommer att bli nya Idoler, säger Malin Knave i meddelandet.


Hit kommer Idol 2019

Förturné

Boden                9 feb

Motala               15 feb

Växjö                 16 feb

Härnösand       22 feb

Hudiksvall         23 feb

Borlänge           1 mars

Karlskoga          2 mars


Audition

Malmö               17 mars 

Göteborg         24 mars

Stockholm        31 mars