Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han ringer sin döda mamma

Sörjer. Kevin Borg har haft en tung vecka. I går var det hennes födelsedag och dagen innan det var det sex år sedan hans mamma dog . Kevin ringde hennes mobilsvar för att berätta hur mycket han älskar henne. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Sex år har gått sedan Kevin Borgs mamma gick bort, och i onsdags var årsdagen för hennes död. Efter timmar av gråt ringde Kevin då till mammans avstängda mobil - för att i röstbrevlådan säga att han älskar och saknar henne:
- Jag vet att hon inte har telefonen men jag försöker att ringa till henne ändå. Även om jag bara kommer till mobilsvar, säger han.

FAKTA

Kommer från Malta


Föddes nionde juni 1986 i Floriana, Malta.
Levde med en stor familj, syskon, mamma och pappa.
2002 avled hans mamma, och sorgen tog den då 16-årige Kevin Borg hårt.
Något år senare började han att sjunga inför publik på Malta, och 2006 och 2007 deltog han i Maltas nationella final till Eurovision Song Contest
2006 träffar han sin livs kärlek, svenska Sofia, som studerar på Malta. Det är kärlek vid första ögonkastet och de vet att de vill vara tillsammans för evigt.
I december 2007 flyttar Kevin till sin flickvän Sofia i Arvidsjaur. De planerar nu ett liv tillsammans i Sverige.
I höst avancerar Kevin till en av topp tre i ”Idol 2008” och kan i kväll om tv-tittarna vill ta sig till nästa veckas final i Globen.

När Kevin Borg var 16 år gammal och bodde på Malta dog hans mamma, och sorgen har sedan dess varit stor.
I onsdags var årsdagen för hennes död, och trots att sex år gått var dagen lika tung och känslosam som alltid.
- I dag är min mammas födelsedag, och i går var det sex år sedan hon dog också. Man blir lite... Den här veckan varje år så blir man lite... Man blir ledsen, säger Kevin klart berörd och inte långt från tårarna när Expressen träffar honom.

Har kvar telefonnumret

Sex år efter mammans död har han fortfarande hennes telefonnummer inlagt i sin mobiltelefon. Och då och då ringer han även upp numret, bara för att tala in en hälsning. Som han vet att hon aldrig kommer att kunna lyssna på.
- Jag har hennes nummer kvar i min telefon sen sex år sen. Jag försöker att ringa till henne ibland. Man kommer till mobilsvar men man provar i alla fall, och lämnar ett meddelande, säger han.
Vad säger du när du kommer till hennes mobilsvar?
- Jag säger att mamma, jag älskar dig.
- Jag vet att hon inte har telefonen men det känns bättre i alla fall när jag gör det, när jag ringer till henne.
Eftersom Kevins mamma gick bort redan 2002, innan sonens sångkarriär hade tagit fart, innebär det att hon aldrig fick chansen att se sin son uppträda.
Hur känns det att hon aldrig fick chans att se dig lyckas så här, bli en riktig stjärna. Hon hade säkert varit väldigt stolt över dig.
- Ja, hon har aldrig sett mig sjunga. Men jag vet att hon ser mig från där uppe.
- Hon har den första stolen att se mig.