Sörjer. Kevin Borg har haft en tung vecka. I går var det hennes födelsedag och dagen innan det var det sex år sedan hans mamma dog . Kevin ringde hennes mobilsvar för att berätta hur mycket han älskar henne. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Sörjer. Kevin Borg har haft en tung vecka. I går var det hennes födelsedag och dagen innan det var det sex år sedan hans mamma dog . Kevin ringde hennes mobilsvar för att berätta hur mycket han älskar henne.  Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Han ringer sin döda mamma

Publicerad
Uppdaterad
Sex år har gått sedan Kevin Borgs mamma gick bort, och i onsdags var årsdagen för hennes död. Efter timmar av gråt ringde Kevin då till mammans avstängda mobil - för att i röstbrevlådan säga att han älskar och saknar henne:
- Jag vet att hon inte har telefonen men jag försöker att ringa till henne ändå. Även om jag bara kommer till mobilsvar, säger han.
När Kevin Borg var 16 år gammal och bodde på Malta dog hans mamma, och sorgen har sedan dess varit stor.
I onsdags var årsdagen för hennes död, och trots att sex år gått var dagen lika tung och känslosam som alltid.
- I dag är min mammas födelsedag, och i går var det sex år sedan hon dog också. Man blir lite... Den här veckan varje år så blir man lite... Man blir ledsen, säger Kevin klart berörd och inte långt från tårarna när Expressen träffar honom.

Har kvar telefonnumret

Sex år efter mammans död har han fortfarande hennes telefonnummer inlagt i sin mobiltelefon. Och då och då ringer han även upp numret, bara för att tala in en hälsning. Som han vet att hon aldrig kommer att kunna lyssna på.
- Jag har hennes nummer kvar i min telefon sen sex år sen. Jag försöker att ringa till henne ibland. Man kommer till mobilsvar men man provar i alla fall, och lämnar ett meddelande, säger han.
Vad säger du när du kommer till hennes mobilsvar?
- Jag säger att mamma, jag älskar dig.
- Jag vet att hon inte har telefonen men det känns bättre i alla fall när jag gör det, när jag ringer till henne.
Eftersom Kevins mamma gick bort redan 2002, innan sonens sångkarriär hade tagit fart, innebär det att hon aldrig fick chansen att se sin son uppträda.
Hur känns det att hon aldrig fick chans att se dig lyckas så här, bli en riktig stjärna. Hon hade säkert varit väldigt stolt över dig.
- Ja, hon har aldrig sett mig sjunga. Men jag vet att hon ser mig från där uppe.
- Hon har den första stolen att se mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag