Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gina Dirawi ryter ifrån mot tittarna: ”Helt förkrossad”

Pär Lernström och Gina Dirawi.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Årets tretton deltagare i TV4:s Idol 2018.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gina Dirawi.
Foto: OLLE SPORRONG
Gina Dirawi.
Foto: OLLE SPORRONG

Gina Dirawi är trött på normer, näthat och likformighet.

Inför första veckofinalen av "Idol" berättar programledaren om sitt beslut att sluta anpassa sig – och råden hon ger årets "Idol"-deltagare.

– Jag är så klar med att behöva anpassa mig och göra om mig själv för att någon annan ska tycka om mig, säger Gina Dirawi.

Gina Dirawi, 27, är tillbaka som programledare i TV4:s "Idol". Tillsammans med kollegan och "Idol"-veteranen Pär Lernström ska hon leda publiken och deltagarna genom höstens säsong.

Men redan innan veckofinalerna har dragit igång har flera av deltagarna fått utstå näthat och negativa kommentarer från tittare.

– Speciellt tjejerna, men också en del av killarna, får extremt mycket hat. Man blir helt förkrossad att det ska påverka en tonåring bara för att de känner "det här identifierar jag mig med". De ska inte bli straffade från nån vuxen människa som inte vet hur de ska bete sig, säger Gina Dirawi.Gina uppmuntrar andra att stå på sig

Hon om någon vet hur det är att bli kritiserad, och få utstå hat för vad hon skämtar om eller har på sig. Nu vill hon uppmuntra andra till att stå på sig, och inte ändra hur de är bara för att anpassa sig till vad andra tycker.

– Jag tror att det alltid blir så när det kommer till humor, att folk kommer reagera. Och jag gillar ju att röra mig i det. Jag tror vi ska vara oss själva och göra vår grej. Att vara autentisk i det man gör. Om jag är det, och han är det, och vi kan få alla idoler att vara det så gör vi något väldigt bra, säger Gina Dirawi.Stöttar deltagarna 

Dirawi och Lernström understryker att de och resten av produktionen stöttar deltagarna under "Idol"-resan, och uppmuntrar till att våga vara sig själv, och vara annorlunda.

– Vi och hela produktionen. Det finns en jättestöttning där, och i år tror jag det blir viktigare än någonsin. Vår uppgift, och produktionens uppgift, blir att backa dem, säger Pär Lernström.

– Jag är så klar med att behöva anpassa mig och göra om mig själv för att någon annan  ska tycka om en. Vi är inga onda människor, vi är bara olika, säger Gina Dirawi.

Gina Dirawi ger också det som råd till deltagarna i årets "Idol" - att det inte är värt att anpassa sig efter andras åsikter. 

– Jag har växt upp i den här branschen, och jag om någon har verkligen märkt av det här och ibland försökt anpassa mig och kompromissa min person. Men jag tror verkligen inte att man kan vara lycklig om man inte är sitt fulla jag och förstå att det är okej. Man måste få utforska sig själv och vara autentisk i det.