Erik och Calle klara för final

Publicerad
Uppdaterad
Favoriterna Tove och Erik tvingades duellera- och det blev Erik som fick den sista finalplatsen efter den jämnaste omröstningen i "Idols" historia.
Det var tre mycket nervösa deltagare som lyssnade spänt när Peter Jihde meddelade vilka som hänger löst och tvingas sjunga om. Då Erik och Tove var de som fick sjunga en gång till innebar det att Calle är direktkvalificerad till finalen i Globen.
Innan resultatet av rösterna meddelades frågade Peter Jihde Calle hur han kände för att uppträda en gång till för att slåss om en finalplats
- Det är bara att köra.
Samtliga jurymedlemmar trodde att Calle och Tove skulle duellera.

Erik fick den andra finalplatsen

Under hela Idoltävlingen har Tove och Erik varit tittarfavoriter- men fick överraskande duellera mot varandra i semifinalen i Göteborg. Erik sjöng " Run to the Hills", medan Tove en gång till sjöng " The greatest love of all".
Därefter följde en nervpirrande väntan innan Peter Jihde meddelade att den sista finalplatsen gått till Erik efter den jämnaste omröstningen i "Idols" historia.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag