Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De är topp 13 i höstens ”Idol”

Höstens 13 finalister
Foto: TV4

Fredag den 1 oktober börjar årets fredagsfinaler av TV4:s ”Idol”. 

Här är årets deltagare som tävlar om att bli ”Idol” 2021. 

Topp 13 är nu framröstade. Nu väntar fredagsfinalerna, och i år har ett helt nytt röstningsupplägg introducerats till de direktsända programmen. Tittarna kommer att kunna rösta på sin favorit under hela veckan vilket gör att idolernas sånginsats från en fredagsfinal kommer vara levande och avgörande längre än bara på fredagskvällen.

Här är samtliga deltagare i ”Idol 2021” 

Pär Lindberg, 27 år, Örebro/Södertälje

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Läkare och gospelsångare. Är för honom viktigt att kunna stå för budskapen i låtarna som han sjunger. Vill förmedla hopp och tro. 

Amena Alsameai, 20 år, Vimmerby

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Kom till Sverige från Jemen för två år sedan och har sjungit sen hon var liten. På sin första audition sjöng hon artisten Auroras låt ”Runaway”, som Aurora senare delade på sin TikTok, klippet fick över en och en halv miljon visningar. 

Lana Sulhav, 23, Malmö

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Har övervunnit sin scenskräck och beskriver att hon hamnar som i trans när hon står på scen. Är syster till skådespelaren Shada-Helin Sulhav och Shilera Sulhav som söker kärlek i årets säsong av Bachelor. 

Fredrik Lundman, 29 år, Piteå

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Hans största mål i livet är att bli världens största countrystjärna. Har tidigare berättat om sin tuffa uppväxt då han blev mobbad och vikten av att stå upp för sig själv. Har sökt till Idol två gånger tidigare.

Annika Wickihalder, 20 år, Örnsköldsvik 

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Pluggar på folkhögskola och sjunger mycket gospel. Har hyllats av juryn men har under resans gång ändå kämpat med sitt självförtroende. 

Philip Ström, 24 år, Åshammar

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Har tidigare synts i TV4:s ”Talang”, då var han 13 år och Charlotte Perrelli sa ”forsätter du på det här sättet så kommer vi att få se mer av dig.” 

Daut Ajvaz, 18 år, Trollhättan 

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Kallar sig för ”No Daut about it” och vill ta tillbaka ”Old School RnB”. Han har Romskt ursprung och vill motbevisa fördomar som finns mot den Romska kulturen. Nerverna är för honom en stor utmaning. 

Erik Elias Ekström, 28 år, Kungälv/Norrköping

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Är socionom och har ofta på sig mössor som hans mormor har stickat. Han vill sprida vänhet, omsorg och tacksamhet: någonting han tycker saknas i dagens samhälle. 

Birkir Blær, 21 år, Göteborg

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Har nyligen flyttat till Sverige från Island och kommer från landets näst största stad, Akureyri. Hans pappa och bonussystrar bor i Sverige och det var en av systrarna som fick honom att söka till ”Idol.” 

Siri Leijon, 16 år, Stockholm

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Årets yngsta finalist. Har tävlat i talangjakter sedan hon var liten och har stor scenvana. Går i gymnasiet och beskriver sig själv som en stereotypisk plugghäst. 

Jacqline Mossberg Mounkassa, 23 år, Stockholm 

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Kom med i tävlingen via ”Idol-raketen”. Har sjungit sedan hon var tre år och rappar också. 

Sunny Taylor, 20 år, Billeberga

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Född på Barbados, nu bosatt i Skåne. Brorsdotter till stjärnkocken Tareq Taylor. På sin första audition hyllades hon av Anders Bagge som sa att hon skulle kunna bli minst topp fem i tävlingen.  

Emma Petersson Håård, 19 år, Malmö

Foto: Magnus Ragnvid/ TV4

Producerar egen musik. Hon tycker om att måla på fritiden och tror att man vinner på att göra sin egen grej. ”Det mest intressanta, fantastiska och charmiga jag hört på länge” sa Alexander Kronlund om hennes första audition. 

Pär Lernström: ”Jag hade varit rädd för Kishti”

Pär Lernström om vem som är hårdast i jury