Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Amenas starka vänskap med Fredrik: ”Hedrad”

Amena Alsameai.
Foto: MATTIAS HANSSONHGBILD / SPA
Fredrik Lundman.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Popdrottningen och countrystjärnan. 

Amena Alsameai och Fredrik Lundman har blivit bästa vänner under årets ”Idol” – och delar nu garderob med varandra. 

– Jag tycker jättemycket om hans stil, säger hon. 

När Amena Alsameai klev in på sin ”Idol”-audition fullkomligt golvade hon juryn fullständigt med tolkningen av Auroras ”Runaway”. 20-åringen från Vimmerby fick en guldbiljett till Stockholm och snart gör hon sin femte fredagsfinal.

– Jag hoppas att jag får sjunga nu på fredag. Det är en av mina favoritlåtar från Billie Eilish, ”Ocean Eyes”, säger hon.

”Idol”-veckorna här hektiska. Tv-inspelningar, repetitioner och intervjuer avlöser varandra. Men Amena Alsameai har funnit ett viktigt stöd inne i bubblan hos medtävlande Fredrik Lundman. Tidigt i tävlingen fann de varandra, berättar hon. 

– Vi har blivit jättebra vänner på kort tid, säger hon.

– Jag är hedrad att få vara kompis med honom. Vi har mycket gemensamt och vi har samma humor. Och han har lärt mig mycket om countrymusik. 

Amena: ”Lånar hans saker”

20-åringen berättar att hon tycker mycket om ”Idol”-kompisens stil och under fredagsfinalerna har tittarna kunnat se Amena Alsameai bära flera av Lundmans smycken. 

– Jag tycker om hans stil och kläder. Jag lånar alltid hans saker. Han vill också ta från mig men han är för stor, haha.

Hur viktigt är stödet för dig? 

– Hans stöd är jätteviktigt för mig. Det är jättebra att vi förstår varandra och att vi går igenom samma saker just nu. Vi kan vara med varandra och kan diskutera det som händer. 

Sågningen: Därför är inte” Squid game” så bra som folk tror: