”Idol”-vinnaren som försvann – det gör han i dag

Markus Fagervall när han vann Idol 2006.
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Lars Frölander och Markus Fagervall.
Foto: SVEN LINDWALL
Markus Fagervall.
Foto: MARTINA HUBER
Markus Fagervall.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Markus Fagervall.
Markus Fagervall och frun Emma.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Markus Fagervall.
Foto: MARTINA HUBER
1 / 8

Han har gift sig och återigen hittat glädjen i musiken – men efter ”Idol”-vinsten tappade Markus Fagervall riktningen.

Han lämnade storstaden för Norrland och undvek programmet under flera år.

– Hela energiflödet drogs i gång så då studsade jag upp ur soffan och sprang ut på balkongen och trodde jag skulle ut på scen, berättar Markus Fagervall.

När Markus Fagervall, 37, vann Idol 2006 fick han äntligen leva sin dröm. Med skivsläpp, turnéer och en följande fanskara fick han allt han någonsin önskat. 

– Man bara ”wow in i det här och det här har jag kämpat för så länge” och så blev det full fart liksom, berättar Markus Fagervall.

De kommande åren blev intensiva. Omställningen att plötsligt åka landet runt och spela, all medial uppmärksamhet och att komma allt längre ifrån den vanliga vardagen var något helt nytt. Markus Fagervall förklarar att det som privatperson nog är svårt att förstå vad det innebär.

https://www.instagram.com/p/BLn55I3hWHi/?utm_source=ig_web_copy_link

Var tvungen att göra en förändring

Han berättar att han under de första åren efter vinsten inte kunde höra ”Idol”-vinjetten utan att kroppen trodde att han skulle ut på scen.

– Hela energiflödet drogs i gång så då studsade jag upp ur soffan och sprang ut på balkongen och trodde jag skulle ut på scen, berättar han och fick påminna sig själv om att inte inte längre var med i programmet.

Han förklarar att han hamnade i en cirkel. Till slut kände han att han var tvungen att göra en förändring.

– Jag kände då att det var svårt att veta riktningen. ”Vart är jag på väg, vad håller jag på med”, säger han och fortsätter:

– Jag sökte inspiration och insåg väl att jag behövde ett break där, att det var det som faktiskt var viktigt.

Då bestämde sig Markus Fagervall för att lämna huvudstaden och flytta upp till Umeå för att studera till kock. Ett beslut som han i dag är glad att han tog.

https://www.instagram.com/p/BfK9EVDDGdq/?utm_source=ig_web_copy_link

”Det sprudlar lite i kroppen”

Under sin studietid hittade han åter glädjen i musiken. Han kom i kontakt med Tony Björkenvall, och de startade tillsammans ”Björkenvall Fagervall” och parallellt med skolan skrev de sin första platta ihop.

– Musiken har alltid funnits med mig, musiken är alltid där, den finns i mig hela tiden. Det är det som är den så fantastiska kraften med musik, förklarar Markus Fagervall.

Under samma tid hittade han kärleken, i nuvarande frun Emma, och säger att han där fann en form av balans han länge sökt.

– Vi blev fullkomligt förälskade där och då. Hon är magisk, hon utmanar mig och ger massor och vi ger massor till varandra. Just nu så är livet helt fantastiskt.

I dag arbetar han som musiklärare och kommer åka runt och spela så länge han tycker att det är roligt. 

– Jag har ett väldigt sug igen som känns underbart. Det sprudlar lite i kroppen, jag känner mig ung igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.