Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Idol”-profilens resa – har genomgått könskorrigering

Tusse vinner ”Idol 2019” – efter juryns tvekan
Aaron de Aguiar i ”Idol” 2014. Då hette han något annat.Foto: TV4
Aaron de Aguiar.

Aaron de Aguiar kom femma i ”Idol” 2014.

Nu har han genomgått en könskorrigering – en resa han inledde för fyra år sedan.

”Det har känts mäktigt att få upptäcka och släppa lös det som jag så länge stängt in”, skriver han ett mejl till Aftonbladet.

25-åriga Aaron de Aguiar har länge varit öppen med sin resa med att gå från kvinnokodad till transman.

Nu har den tidigare ”Idol”-profilen också genomgått en könskorrigering, skriver Aftonbladet.

För tidningen berättar han via mejl om känslan efter hormonbehandlingen. 

”Att gå från att identifiera mig som tjej och flata till att identifiera mig som en straight man kändes konstigt men också helt naturligt”, skriver han och hyllar samtidigt följarna, hans mamma, hans syster och hans partner för allt stöd.

 

Vill inte bli påmind om tiden från ”Idol”

Samtidigt berättar han att tiden från ”Idol” delvis kan vara jobbig att bli påmind om, då han inte tycker om att se gamla bilder från den tiden, då han även hade ett annat namn.

I november 2018 pratade Expressen med Aaron de Aguiar. Då hade han precis genomgått en mastektomi, vilket är ett kirurgiskt ingrepp där brösten tas bort. 

– Det har aldrig känts rätt för mig, och jag vantrivdes verkligen. Jag kände aldrig att de var en del av mig, därför kändes det så konstigt och obehagligt att de fanns där ändå och så rätt och fantastiskt nu när de inte längre är där, berättade han då. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.