Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Idol"-deltagare i koma – drack vatten från floden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Darius Campbell deltog i "Idol" 2002.

Den engelska musikalstjärnan Darius Campbell drabbades av hjärnödem efter att ha druckit vatten från floden Themsen, uppger The Mirror

Han klunkade i sig av vattnet för att bevisa att vattenfilter fungerar för att ta bort farliga bakterier.

Men det satt inget filter i Campbells renare – ett misstag som var nära att kosta honom livet.

Darius Campbell, 37, blev ett känt namn efter sin medverkan i brittiska ”Idol” 2002. Det blev början på en framgångsrik karriär som musikalartist. 

Campbell har även grundat välgörenhetsprojektet Fresh2o, som distribuerar vattenfilter. De andra eldsjälarna i projektet är bland andra skådespelaren Kiera Knightley och racingföraren Lewis Hamilton. 


Välgörenhetsprojektet var nära att bli artistens död


För att bevisa hur rent vattnet blir av filtret, skulle David Campbell själv dricka från floden Themsen i London. Enligt skaparna av produkten skulle 99,9 procent av alla farliga bakterier rensas bort. Alltsammans filmades för att användas i reklamsyfte.

Men Campbell hade otur. En kort tid efter inspelningen började han må dåligt och kollapsade till slut i sina föräldrars hem. 

– Det visade sig att jag hade hjärnödem, vilket gör att din hjärna sväller och blir större än din skalle. Min pappa räddade mitt liv. Han tog mig till sjukhuset där jag snabbt fick diagnosen, säger han enligt The Mirror.


David Campbell hamnade i koma


Artisten hamnade i koma, och när han vaknade upp greps han av panik.

– Jag fick plötsligt en chock, jag blev rädd att filtren inte fungerade och att vi hade skickat dem till människor som kunde ha dött, säger han.

Det visade sig dock i efterhand att man hade missat att sätta in ett filter i Campbells renare.

– Så helt oavsiktligt bevisade jag att vattenfiltret fungerar. De andra som drack vattnet, ur en flaska med filter i, blev inte sjuka, säger artisten som fortfarande är talesperson för välgörenhetsprojektet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.