Idoljuryn tjänar mycket pengar på att spela in "Idol". Foto: / TV4Idoljuryn tjänar mycket pengar på att spela in "Idol". Foto: / TV4
Idoljuryn tjänar mycket pengar på att spela in "Idol". Foto: / TV4
Anders Bagge. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMAnders Bagge. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Anders Bagge. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Alexander Kronlund. Foto: /IBL / /IBLAlexander Kronlund. Foto: /IBL / /IBL
Alexander Kronlund. Foto: /IBL / /IBL
Kishti Tomita Foto: MIKAEL SJÖBERGKishti Tomita Foto: MIKAEL SJÖBERG
Kishti Tomita Foto: MIKAEL SJÖBERG
Nikki Amini Foto: OLLE SPORRONGNikki Amini Foto: OLLE SPORRONG
Nikki Amini Foto: OLLE SPORRONG

Idol-juryns miljonregn – så mycket tjänar de

Publicerad

"Idol" är ett av TV4:s mest populära program, och den omtalade juryn tjänar därefter.

Men jurymedlemmarna är väldigt hemlighetsfulla gällande sina inkomster.

– Ersättningen ligger på mellan 900 000 och 1,5 miljoner, har en uppgiftslämnare sagt till Aftonbladet tidigare.

Anders Bagge, Kishti Tomita, Nikki Amini och Alexander Kronlund utgör alla årets "Idol"-jury, och vill alla ta fram nya unga talanger i musik-Sverige.

Men den profilerade arbetsuppgiften är inget de tar sig an gratis. TV4-programmets populära jurymedlemmar får enligt uppgifter till Aftonbladet löner på strax under miljonen - minst.

– Ersättningen ligger på mellan 900 000 och 1,5 miljoner, har en uppgiftslämnare sagt till Aftonbladet tidigare.

I tidigare "Idol"-jurys har vissa medlemmar fått så mycket som två miljoner kronor i ersättning för en inspelningshöst, men för att komma upp i de summorna ska de ha behövt bevisa sin popularitet innan.

– Anders Bagge var bäst betald i den förra juryn, uppger en person till Aftonbladet.

Men jurymedlemmarna själva vill inte uttala sig om vad de tjänar, och Nikki Amini säger att hon inte vet vad de andra tjänar.

– Jag har ingen aning om vad de andra tjänar. Men ingen av oss tjänar lika bra som Katy Perry i "American idol" i alla fall, säger hon till Aftonbladet.

Nikki Amini gjorde under 2016 en aktieutdelning på 150 000 kronor från sitt bolag LYLS AB.

 

LÄS MER: Därför ljög TV4 två gånger om Chris Kläffords förflutna

 

Anders Bagges miljoner utanför Idol

 

LÄS MER: Bianca tvingas be om ursäkt – efter utbrottet mot Idol-juryn

 

Anders Bagge har flera bolag som har en sammanlagd tillgång på mer än åtta miljoner kronor, och han och hans delägare gjorde aktieutdelningar på totalt 300 000 förra året.

Men han var inte tuff i sina förhandlingar med "Idol" menar han.

– Inte jag, men min manager. Jag är inte tuff, säger Anders Bagge till Aftonbladet.

Kishti Tomita menar att det inte var pengarna som lockade henne tillbaka till "Idol".

– När jag fick höra om det här nya och hur produktionen och TV4 har tänkt, så tänkte jag att det låter jättehärligt, den här säsongen vill jag göra, säger Kishti Tomita till Aftonbladet.

Alexander Kronlund är en välrenommerad låtskrivare och producent vars bolag har tillgångar på över 4,1 miljoner kronor, som han tog ut 400 000 kronor i aktieutdelning ifrån.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag