Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Överlevde bussolyckan – nu gör Ida debut i ”Idol”

Ida Knubbe, 16, söker till Idol Foto: TV4
Ida Knubbe sjunger för Idol-juryn Foto: TV4
Bussolyckan i Sveg där tre personer miste livet. Foto: NISSE SCHMIDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ida Knubbe är en av deltagarna som ställer sig framför ”Idol”-juryn i jakten på en guldbiljett i kväll.

Hon berättar att musiken är en revansch efter den tragiska bussolycka hon var med om i Sveg – där flera av hennes vänner miste livet.

– När jag lyssnar på låtar som jag hörde då under olyckan, så kan jag hantera sorgen bättre. Att bara få försvinna i musikens värld. Det är som en revansch, säger hon. 

Ida Knubbe, 16, från Kinna, ville söka till Idol redan 2017 men hindrades då hon var med om en tragisk bussolycka utanför Sveg

I Klövsjö väntade frukost och en veckas härlig skidåkning för åttorna som var på väg mot sin traditionsenliga skidresa. Bussresan slutade i en tragedi då dubbeldäckaren välte i hög hastighet. 

Tre av passagerna dog och flera skadades allvarligt. Ida Knubbe var en av de passagerare som klarade sig oskadd.

– Jag skadade mitt ben, det var typ som att jag fick en blödning i benet, men inget farligt. Jag låg på sjukhuset under två dagar. Jag klarade mig rätt så bra, men så klart så var det väldigt jobbigt att se alla andra. Under flera månader efter olyckan så kände jag inget alls att jag hade orken till att göra någonting, säger hon. 

Under måndagens premiäravsnitt av årets ”Idol” är Ida Knubbe en av de som ställer sig framför "Idol"-juryn. Musiken har hjälpt henne att hantera sorgen – att stå framför "Idol"-juryn ser hon som en revansch.

– Musiken har verkligen hjälpt mig, det har varit en jättestor del. När man lyssnar på låtar som man hörde då under olyckan, så kan jag hantera det bättre. Att bara få försvinna i musikens värld. Det är som en revansch. 

Ida Knubbe: "Det var jättenervöst att möta juryn"

Ida Knubbe berättar att första mötet med juryn var mer nervöst än vad hon hade kunnat föreställa sig.

– Det var jättenervöst att möta juryn, mer nervöst än vad jag trodde att det skulle vara. För jag har ju sett på tv när andra deltagare har gått in där och så har jag tänkt "hur svårt kan det faktiskt vara". Men när jag kom in så var det skitnervöst och jätteläskigt, jag kan inte ens beskriva känslan, säger hon.

Framtiden är oviss, men "idol"-deltagaren vet att hon vill arbeta med musik.

– Jag känner lite att lilla jag är stolt över att jag sökte till Idol. I framtiden skulle det vara kul att kunna arbeta med musik för att jag alltid har gillat det, säger hon.

Vad skulle det betyda för dig att vinna ”Idol”?

– Det skulle vara helt sjukt att vinna Idol, det ligger nästan bortom det jag kan föreställa mig. Jag har hört många av de andra deltagarna och de är så duktiga. Jag skulle knappt förstå det om jag vann, säger hon.

Idol 2018 har säsongspremiär måndag den 20 augusti klockan 20.00 på TV4.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!