Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Idol”-Fredrik till sjukhus efter fredagens program

Idol-Fredrik om mobbningen: ”Jag blev upptryckt mot skåp”
Fredrik Lundman.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fredrik Lundman.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Lundman sparade inte på sången under den första veckan av ”Idol”.

Efter genrepet inför den första fredagsfinalen blev han tvungen att uppsöka läkarvård.

– Jag körde ju lite rock and roll förra helgen, som ni märkte och skrek ju arslet av mig, säger Fredrik Lundman till Hänt.

Under den första fredagsfinalen bjöd Fredrik Lundman, 29, tittarna på ”Old time rock & roll” av Bob Seger och höll inte tillbaka.

Men under genrepen inför direktsändningen kände han att något inte stod rätt till med stämbanden.

För Hänt berättar Fredrik Lundman att han tog i så pass mycket att det slutade med ett sjukhusbesök.

– Så jag skrek ju sönder stämbanden, fick en skada på nån av sidorna. Och då sa jag till crewet här att ”ni måste hitta mig en läkare fort, en stämbandsdoktor. Jag måste undersöka det här”, säger Fredrik Lundman. 

”Hade en blödning”

För Expressen berättar Fredrik Lundman att han kände att något inte stod rätt till när han vaknade upp dagen efter genrepet.

– Jag märkte när jag vaknade dagen efter att jag hade en blödning under huden på struphuvudet, då ringde jag produktionen och sa att vi måste fixa en läkare ganska akut.

Eftersom han sjungit sedan han var liten känner han sina stämband väl menar han och förstod att allting inte stod rätt till.

– Jag är dessutom född med astma och kronisk bronkit så jag har full koll när det är allergier och sådana grejer. Det här var något helt annat, säger Fredrik Lundman.

Han fick då träffa en läkare som kollade med en kamera i halsen för att se vad som hade hänt. Läkaren gav sedan Fredrik Lundman grönt ljus att fortsätta sjunga på.

Känner du dig orolig för stämbanden nu?

– Absolut inte. Jag kände inte det minsta oro då heller, utan är det så att någon vill att min röst ska försvinna då är det så, då tar jag det därifrån.

Här slänger hans sig i älven efter ”Idol”-audition

Fredrik Lundman lovade att kasta sig i vattnet om det gick bra – och det gjorde det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.