Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Idol”-Fredrik ber om ursäkt: ”Jag betedde mig som ett svin”

Foto: TV4 / TV4

Fredrik Lundman fick kritik för att ha betett sig dåligt i förra veckans ”Idol” i TV4.

I fredagens program förklarade artisten sin reaktion med att det var för att att han nyligen slutat röka.

– Jag betedde mig som ett svin i tv, säger han till Expressen efter sändningen.

I förra veckans ”Idol” sa Fredrik Lundman att han inte förstod juryns kritik.

På ”Idols” Instagram menade flera tittare att idolen skulle ta till sig av kritiken och vara med ödmjuk.

I fredagens program förklarade Fredrik Lundman att han slutat röka och att han därför var lite irriterad.

– Jag mår finemang, mycket bättre än förra veckan. Det var lite raket-bergochdalbana. Jag har slutat röka så man blev lite emotionell. Man blir lite irriterad.

Jurymedlemmen Katia Mosally påpekade sedan Fredrik Lundmans ursäkt efter att han framfört en specialversion av Adeles ”Rolling in the deep”.

– Fredrik först måste jag gå in på en sak eftersom jag jobbar i branschen så ser man inte ofta det du gjorde förra veckan. Du såg att du inte betedde dig bra och bad om ursäkt, som artist men främst som människa är det så viktigt för det intrycket och känslan man lämnar hos folk är så viktig, sa hon i programmet.

”Jag var nonchalant och ego”

Efter sändningen förklarade Fredrik Lundman för Expressen att han under förra veckan haft problem med rösten och att en läkare då sagt att han måste sluta röka för stämbandens skull.

Han tog då beslutet att sluta röka hela och hållet. 

– När man slutar med ett beroende får man abstinens och det fungerar jätteolika från människa till människa. Jag blir väldigt instabil i mitt humör, jag blir väldigt irriterad och det syns utåt. Jag kan inte dölja det, säger Fredrik Lundman.

Han fortsätter:

– Det var vad som hände. Jag var bara nonchalant och ego och allt vad det innebär. Det var inte jag. Jag fick jättemånga samtal från nära vänner och familj som sa ”det där var inte du Fredrik”. 

– Det var det jag bad om ursäkt för i tv, jag vill att alla som ser på ”Idol” ska veta allt det där. Varför jag betedde mig som ett svin i tv.

Vidare menar Fredrik Lundman att han kämpar med abstinensen dagligen, men att han vet att det blir bättre med tiden. Han säger även att han är tacksam att många har hört av sig med fina och stöttande meddelanden.

– Jag är så tacksam för alla som stöttar mig och det är ett privilegium att få stå på scenen varje vecka, säger Fredrik Lundman.

Alexander Kronlunds glädjefnatt efter Birkirs uppträdande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.