Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Idol-deltagare åtalas för narkotikabrott

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En tidigare deltagare i underhållningsprogrammet "Idol" åtalas för två punkter av ringa narkotikabrott.

Mannen, som är i 30-årsåldern, hade på sig både cannabis och kokain när han togs av polis. Han ska också ha använt amfetamin.

Åklagaren föreslår böter på 7000 kronor.

En tidigare deltagare i det populära underhållningsprogrammet "Idol" i TV4 åtalas för ringa narkotikabrott. Åtalet gäller både innehav och bruk.

Enligt den stämningsansökan som lämnats in till tingsrätten har deltagaren olagligen innehaft 0,14 gram cannabis och 0,04 gram kokain. Händelsen ägde rum i somras.

Vid samma tillfälle – eller inom de närmsta dagarna – ska mannen, enligt åtalet, ha olovligen ha brukat amfetamin. Båda gärningarna ska ha begåtts med uppsåt.

Mannen har erkänt gärningen. I bevisningen ingår också analysresultatet av narkotikan.

Målet kan avgöras utan huvudförhandling och åklagaren har föreslagit en påföljd på 140 dagsböter à 50 kronor. Totalsumman blir därmed 7000 kronor.

Expressen har sökt den manliga deltagaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.