Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Idol”-Dao allvarligt skadad – artistens medverkan hotad

Se olyckan som hotar Daos medverkan i Idol-semifinalen
Dao Di Ponziano har skadat sig allvarligt och tvingats söka vård – kort före ”Idol”-semifinalen.Foto: LARSA NORMAN / STELLA PICTURES
Hon sprang in i en vägg och drabbades av hjärnskakning.Foto: LARSA NORMAN / STELLA PICTURES

Dao Di Ponziano har skadat sig allvarligt och tvingats söka vård – kort före ”Idol”-semifinalen.

Hon sprang in i en vägg och drabbades av hjärnskakning.

– Jag mår skit och åkte till akuten, säger Dao Di Ponziano på Instagram.

– Vi hoppas och håller tummarna att Dao mår så pass bra att hon kan genomföra kvällens semifinal, säger Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol”, i en kommentar.

I kväll ska det avgöras vilka som går till final i ”Idol” 2019. Dao Di Ponziano, Freddie Liljegren och Tusse Chiza gör upp om de två platserna i Globen.

Men bara timmar före den direktsända semifinalen berättar Dao Di Ponziano på sin Instagram-story att hon drabbats av en hjärnskakning.

– Jag vill bara förklara varför jag inte kommer vara aktiv i dag och varför jag kanske inte kommer vara på mitt bästa i kväll, säger hon i inlägget och fortsätter:

– I går så råkade jag springa in i en vägg. Jag mår skit och åkte till akuten, jag har hjärnskakning. Jag är så uschlig och mår illa, har ont i huvudet och allt vad det är.

Sprang rakt in i vägg

Se när virtual reality-spindlarna skrämmer slag på Dao.

Fram till att sändningen startar ska Dao Di Ponziano nu försöka återhämta sig. 

– Jag försöker bara hitta kraft till i kväll, säger hon på Instagram.

När Expressen träffade Dao Di Ponziano i går hade olyckan skett. Men då mådde hon fortfarande relativt bra och berättade att olyckan var framme när hon testade ett virtual reality-spel.

– I spelet tar jag bort en box och så klickar jag på ett nummer och så kommer det en massa spindlar överallt. Är det någonting jag har fobi för så är det spindlar så jag bara kubbar ut och ”bam”, jag sprang rakt in i en vägg. Har du sett Usain Bolt? Så, rakt in i en vägg, sa hon då.

TV4: ”Vi hoppas och håller tummarna” 

Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol” på TV4, säger i en kommentar:

– Dao fick i går en hjärnskakning och besökte akuten, efter en olycka under ett VR-spel. Hon mår i nuläget okej men har ont i huvudet. Vi har, som alltid, två deltagaransvariga samt sjukvårdspersonal på plats under kvällens sändning. Vi hoppas och håller tummarna att Dao mår så pass bra att hon kan genomföra kvällens semifinal.

Dao, Freddie och Tusse gör upp om de två platserna i Globen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.