Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Idol-Amanda tvingad att vila under repetion

Hög feber, inflammation i bihålorna och yrsel. Foto: Olle Sporrong
Formen var inte på topp när Amanda Winberg skulle öva inför fredag.Foto: Olle Sporrong
Foto: Olle Sporrong

Hög feber, inflammation i bihålorna och yrsel.

Formen var inte på topp när Amanda Winberg skulle öva inför fredagsfinalen - flera gånger fick hon sätta sig ner och vila.

– Det är klart att det är tungt, det påverkar mig väldigt mycket, säger idolen.

Under torsdagens genrep var den annars så sprudlande Amanda Winberg, 19, nedstämd.

Direkt när idolen kom in på scen berättade hon för coachen att hon kände sig väldigt sjuk, och hon hade även förvarnat TV4 om sitt tillstånd.

– Jag har väldigt hög feber och börjar få inflammation i bihålorna och armen, så jag är lite ur balans, lite yrsel, säger Amanda Winberg.

Under torsdagsrepetitionen, där idolerna övar på låten de ska sjunga under kommande fredagsfinal, får alla deltagare tre chanser på sig att framföra sin låt.

 

LÄS MER: "Idol"-skandalerna vi aldrig glömmer

 

"Är väldigt sjuk"

Mellan varje framträdande satte sig Amanda Winberg uppgivet ner och lade huvudet i händerna. Idolen berättar nu att hon inte alls mår bra och har försökt vila upp sig hela veckan.

– Jag är väldigt sjuk, så jag försöker spara lite på min energi. Så jag inte tar ut allting nu. Jag laddar upp lite mer inför i morgon, det är lite därför jag håller tillbaka.

Men den låga energin på scen menar hon även beror på valet av en lugn låt. Under fredagsfinalen ska Amanda sjunga "Jolene" av Dolly Parton, en svår låt med höga toner - men idolen är inte särskilt oroad.

– Jag vet att jag kommer klara det ändå. Jag får liksom bita ihop och ta mig igenom det, säger hon och fortsätter:

– Men det är klart att det är tungt, det påverkar mig väldigt mycket fram tills fredag, det tar mycket mer energi allting.

 

LÄS MER: Amanda Winbergs hemliga drag – går runt TV4:s regler

 

Har tidigare behandlats

Tidigare har Amanda Winberg behandlats för liknande symptom, men hon har inte uppsökt läkare ännu. Dels för att hon inte hunnit, dels för att hon inte vill äta mer penicillin.

– Jag har ätit mycket penicillin innan och då får man sämre immunförsvar – jag tror det är därför jag blivit så jättesjuk nu, på grund av det.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.