I april spelas nya "Ack Värmland"-säsongen in. Samtidigt berättar nu Ida Hallquist, som spelar dottern, om skräcken första säsongen. Foto: Pär Bäckstrand/Tv4I april spelas nya "Ack Värmland"-säsongen in. Samtidigt berättar nu Ida Hallquist, som spelar dottern, om skräcken första säsongen. Foto: Pär Bäckstrand/Tv4
I april spelas nya "Ack Värmland"-säsongen in. Samtidigt berättar nu Ida Hallquist, som spelar dottern, om skräcken första säsongen. Foto: Pär Bäckstrand/Tv4
Ida Hallquist spelade mot Mia Skäringer. Foto: TV4Ida Hallquist spelade mot Mia Skäringer. Foto: TV4
Ida Hallquist spelade mot Mia Skäringer. Foto: TV4

Idas skräck vid "Ack Värmland"-inspelning

Publicerad

I april spelas nya "Ack Värmland"-säsongen in.

Samtidigt berättar nu Ida Hallquist, som spelar dottern, om skräcken första säsongen.

– De första veckorna var hemska för jag förstod inte vad jag höll på med, säger hon.

Ida Hallquist, 21, gjorde sin skådespelardebut med hyllade succéserien "Ack Värmland" i TV4.

På söndagen sänds serien i repris - medan tv-tittarna får vänta till den nya säsongen kommer ut.

Säsong två spelas in i april, och Ida Hallquist, som spelar Mia Skäringers karaktär Anettes dotter i serien, berättar att den nya säsongen blir minst lika bra som den förra.

– Manuset är inte färdigt, men vi har fått en bild på hur storyn är. Allt känns jättekul, jag kan inte tänka mig något annat än att det blir minst lika bra som säsong ett, säger hon.

 

LÄS MER: "Ack Värmland"-profilens nya karriär

 

Samtidigt har hon tidigare berättat att det var tack vare "Ack Värmland" som hon kunde satsa på sin musikkarriär.

Hittills har hon släppt covers - men i februari släpper hon en helt egen singel.

– Jag släpper först singeln, sedan är det fler efter det och sedan är det inspelning av säsong två i april. Jag får se vad som händer, men det finns en del öppningsportar där.

Blir igenkänd

Hon berättar att folk fortfarande kommer fram till henne på stan och hyllar succéserien.

– Även fast det var länge sedan den sändes nu är det fortfarande en stor grej. Folk kommer fortfarande fram, det har inte avtagit. Att man kollar när man mår dåligt, så får vi dem att må bra. Det är härligt, säger hon.

 

LÄS MER: Mia Skäringer: "Jag bråkade och skrek"

 

Skådespelardebuten var till en början läskig, berättar hon. Därför ser Ida Hallquist nu fram emot säsong två.

– Sist var det skräckblandad förtjusning, och de första veckorna var hemska för jag förstod inte vad jag höll på med. Det var en helt annan värld. Men nu vet jag vad som väntar och har lärt känna tv-teamet, säger hon.

Söker ny roll

Efter säsong två vet hon inte om det blir fler säsonger av "Ack Värmland", men hon kommer i så fall söka sig vidare till andra tv-produktioner.

– Just nu är jag så bekväm i att jag vet att jag har "Ack Värmland" säsong två. Men om det inte blir något mer efter det, då kommer jag nog känna att jag vill gå på auditions för jag tycker det är kul, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag